Oefenwedstrijd Atomium 1-Foreholte heren 1, zaterdag 12 september

Door: Chris van der Spek

Gisteren stond er voor de heren de oefenwedstrijd tegen Atomium op het programma (Atomium speelt nu 2e divisie en heeft ooit 1ste divisie gespeeld), dus voor de heren van Foreholte een leuke tegenstander om te ervaren.

Foreholte speelde de eerste 8 minuten zeer goed en stond ruim 3 doelpunten voor op Atomium, ondanks dat er met hars gespeeld werd (iets dat bij Foreholte niet mag). Neen verdedigend stond het goed en aanvallend ging het ook goed, er werd goed afgemaakt. Atomium kwam steeds beetje bij beetje terug en dat maakte het een mooie oefenwedstrijd waar beide partijen konden kijken wat ging er goed en wat kan beter richting de competitie. Foreholte liet zo nu en dan Atomium iets te ver komen waardoor er verdedigend gewerkt diende te worden en zich zo lieten verassen door Atomium. Foreholte liet de doelpuntenmachine lopen door wat afstandschoten, zowel vanuit de opbouw als het midden en i.c.m. vloeiende wissels zorgde dit voor een mooi spel.

Toen er 30 minuten op zaten stond er een stand op het scorebord van Atomium 13 tegen Foreholte 11, een tussenstand waar niets mee mis is.

Immers is Foreholte het gebruik van hars niet gewend en is dit pas de 2e oefenwedstrijd ter voorbereiding van het komende seizoen.

In de rust met de mannen kort geëvalueerd over de goede punten en hoe te gaan spelen in de 2e helft. Doel was iets offensiever te gaan verdedigen indien dit mogelijk was en hierdoor Atomium wat minder ver laten komen. Wat sneller de bal rond spelen in de 3e fase van de aanval, met de afmaak zat het immers al wel goed.

De 2e helft was een heel andere wedstrijd dan de 1ste helft, de scheidsrechter bestrafte meer en dat leverde een aantal pingels op voor Atomium en zo wisten ze iets uit te lopen naar een verschil van 6 doelpunten. Echter liet Foreholte zien dat men kon handballen, want in ondertal wist men Atomium met 4 x te passen dit te bekronen met doelpunten en toen was het verschil nog maar 2 doelpunten. Wederom lieten beide partijen lieten leuk handbal zien. Echter zat het venijn in de staart van de wedstrijd, de laatste 10 minuten. Foreholte zat in een klein dipje, er waren wat slordigheden in het aanpassen van de aanval en daar wist Atomium dan ook wel gebruik van te maken en strafte dit dan ook resoluut af met een snelle break tegen. Ook ging Foreholte iets te geforceerd proberen af te maken. En toen het eindsignaal klonk, stond er een stand van Atomium 29 tegen Foreholte 24 op het scorebord en ging de overwinning van deze oefenwedstrijd naar Atomium.

Maar beide partijen konden terug kijken op een leuke oefenwedstrijd, waarin beide partijen hun achterste van hun tong niet lieten zien. Atomium gefeliciteerd en succes in de competitie en wellicht dat we volgend seizoen weer een oefenwedstrijd bij ons in de Tulp kunnen spelen.

Mannen Foreholte, jullie hebben een goede oefenwedstrijd gespeeld,  niks mis mee en op naar dinsdag!

Geplaatst op 13/09/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: