Teamdag Hs1 / Hs2 en oefenwedstrijd tegen Ventura 1 voor Foreholte

Door: Chris van der Spek

Afgelopen zaterdag 5 sept jl. was er een teambuildingsdag voor de mannen van Foreholte.

Bij aankomst waren er al diverse handen extra om de spullen voor deze dag klaar te zetten in de zaal en langzaam stroomden de heren binnen. De stemming was goed, er hing een leuke sfeer en de heren hadden er zin in.

Om 13.30 uur zijn we gestart, met teambuildingspelletjes, volgens de planning hadden we er 30 minuten voor uitgetrokken, maar gelukkig hadden we tijd genoeg (de zaal was ruim gehuurd), na 1 uur, zat het onderdeel teambuilding erop en hebben de heren een hoop van elkaar geleerd.

Na wat water te hebben gedronken, was het tijd voor krachtoefeningen. Een steun en kreun waren goed hoorbaar omdat donderdagavond de heren ook al het nodige aan krachtoefeningen hadden moeten doen en daarvan was de spierpijn nog voelbaar. Maar de heren deden hun best en met wat aanmoedigingen van de trainer, was het een compleet feest.

Na een paar kleine aanval/verdediging partijtjes gespeeld te hebben was het al weer 16.00 uur en kon men richting de douche (verlichting).

Na het douchen een kleine bespreking in de kantine om alle neuzen de zelfde kant op te krijgen en afspraken te maken voor het komend seizoen.

Dit werd afgesloten met heerlijk eten in de kantine de Eijk gemaakt door Jack, Jeroen en Sonja. Het eten was lekker en keurig verzorgd.

En toen konden de heren zich opmaken voor het avondprogramma, eerst kijken naar de oefenwedstrijd van Ds2 en daarna mochten de heren zelf (3x 25 minuten oefenwedstrijd) aan de bak tegen Ventura 1. Ventura speelt al langer in de Hoofdklasse en waren vorig seizoen in de top 4 geëindigd.

Foreholte had 12 spelers (combinatie van 10 hs1 en 2 hs2 spelers) en een nieuwe coach / trainer.

Na het warm gooien konden beide teams gaan starten, afgesproken was om eerst vanuit een 6-0 dekking te gaan werken, snel en aanvallend te gaan spelen, op het eigen spel van Foreholte.

En dat ging zeker niet verkeerd, Foreholte speelde leuk en aanvallend spel maar ook Ventura liet zich van hun goede kant zien en zo waren beide partijen zeker aan elkaar gewaagd. Toen er 25 minuten erop zaten, was het Foreholte die de 1ste partij met een minimale winst wist te bekronen.

En konden we ons opmaken voor de 2e partij, nu ook weer met een andere basis opstelling, maar wel met de gegevens van de 1ste partij hoe Ventura speelde. Na druk bij Foreholte was verdedigend wat meer pit (en meer samenwerken) , sneller omdraaien om te verdedigen. Dat deden de heren van Foreholte dan ook en dat samen met goed keepers werk, mooie aanvallen van hs1 en hs2 spelers samen, liet weer een geheel andere wedstrijd zien. Ook conditioneel zat het goed en daardoor kon er lekker hard gewerkt worden door Foreholte. Dat was ook wel nodig want Ventura was immers niet voor niets naar Voorhout gekomen. Maar ondanks het harde werk van Ventura, was het Foreholte die deze 2e partij wist te winnen, met een wat ruimere stand.

Bij de 3e en laatste oefenpartij, hadden de spelers van Foreholte het spel lekker te pakken, mooie combinaties werden afgewisseld met 1 op 1 aanvallen of er werd van afstand geschoten. Het aanwezige publiek zag ook nu een leuke oefenwedstrijd van 2 teams die er voor gingen.

En dan is het leuk als je als coach dat ziet dat bepaalde spelers net iets meer doen dan op een training. Je zag de spelers gewoon groeien in hun spel en dat zorgde ervoor dat er steeds een wat beter team ontstond die er ook nu voor ging. Zo wisten de heren van Foreholte ook deze laatste partij te winnen.

Heren dat hebben jullie allen goed gedaan, er stond een team in het veld en een ieder deed zijn best. En als ik dan later hoor van spelers, nou ik wist niet dat hij zo leuk kon ballen of ik vond het onwijs lekker om naast hem te staan, deed ik eigenlijk in het verleden nooit maar is zeker voor herhaling vatbaar, dan denk ik als coach prima zo hoor ik het graag.

Zijn er verbeter punten, natuurlijk zowel vanuit de spelers als vanuit de coach (vaker en wat sneller wisselen van spelers).

Genoeg motivatie van beide kanten om door te gaan en lekker verder te gaan werken.

Heren allen top gedaan.

Geplaatst op 07/09/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: