Het gaat nog ergens om bij de Dames 1!


“Gaat het nog ergens om deze wedstrijd”, vroeg het scheidsrechters koppel tijdens de technische bespreking. Natuurlijk was mijn antwoord. Het gaat altijd ergens om. Is het niet om een plek in de competitie dan is het wel om de winst of soms is er een ander doel.

Vandaag was er een doel om de laatste reguliere thuis wedstrijd winnend af te sluiten en voor een waardig afscheid te zorgen voor 2 van de selectie speelsters. Na een lange periode in de selectie gespeeld te hebben namen Nikki en Anabel vandaag voor thuispubliek al afscheid.

Door deze gedachte was de start van onze wedstrijd niet de beste. Daarnaast was de verwachting dat Westsite, tegenstander van afgelopen zaterdag, er een trage partij van zou maken. Dit pakte anders uit, we hadden stilletjes wel gehoopt op wat actie en snelheid maar we lieten ons daardoor toch verrassen. De afstandsschoten van nummer 4 maakten het ons moeilijk. Te makkelijk kon de cirkel aangespeeld worden en door wat gebrek aan samenwerking in de dekking kon Westsite makkelijk tot scoren komen. 5 punten voor dat was niet wat we verwacht hadden. De zenuwen leken ons parten te spelen en daardoor werd er haastig en slordig gespeeld. Toen de storm van Westsite was gaan liggen en wij meer grip kregen op hun aanval was voor ons het scoren ook ineens makkelijker. Snelle combinaties na omschakeling van verdedigen naar aanval gingen lopen en zo kropen we dichterbij. Maar er voorbij in de eerste helft lukte niet. Met 2 punten verschil gingen we de rust in. In de rust met elkaar eens geworden dat het sneller en veiliger moest en de dekking op orde krijgen. De start na de rust leek er beter op. De snelheid was bij vlagen terug en de dekking deed zijn werk inclusief keeperswerk. Na 10 minuten naast Westsite en toen erover heen, De voorsprong werd echter niet groter dan 2 verschil. De twee teams duidelijk aan elkaar gewaagd maakte het spannend. De laatste 3 minuten mandekking op ons en even was er paniek. Helaas waren alle timeout kaarten al vergeven en konden er verder geen afspraken gemaakt worden om hoe om te gaan met de dekking. Spanning was te snijden, indringen, tijdspel en kans missen. Westsite weer in de aanval, nog 30 sec. De dekking stond al klaar een faire overtreding frontaal en op de bal. met nog 10 seconden te spelen, nog 1 punt voor, laatste schot van Westsite en de bal wordt gestopt. Alle spanning valt er vanaf en punten zijn in de pocket 29-28. Publiek bedankt voor de aanmoedigingen en we gaan jullie waarschijnlijk nog wel een keer zien in de nacompetitie.
Het bedanken van de scheidsrechters, publiek en tegenstander werd mooi afgesloten wel met een traan maar dat mag zeker als je een mooie carrière gaat afsluiten. Anabel en Nikki bedankt!

Geplaatst op 01/03/2020, in Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: