Update 2020

De tweede maand is afgelopen weekend van start gegaan en daarom is het weer hoog tijd voor een kleine update!

DS1 begon goed met een overduidelijke winst op PSV. Dit waren een paar belangrijke punten omdat we samen met PSV de punten deelde op plek 5 en 6 in de competitie. Na deze winst partij schoven we dus een plekje omhoog. Hierna ging het even wat minder, er kwamen dan ook 3 pittige wedstrijden aan met Fortissimo 2x in 1 week (1x beker en 1x competitie) en daarna op bezoek bij de ongeslagen koploper Kwiek uit Raalte. Bij deze 3 wedstrijden was wel een duidelijk kracht verschil te zien, ondanks een aantal goede periodes in deze wedstrijden, konden we het verschil niet maken. Gelukkig hebben we tegen Quintus 2 wel weer de goede lijn kunnen pakken met opnieuw een winst partij. Op de trainingen wordt er hard gewerkt aan de systemen, hoe kunnen we die het beste uitvoeren, tegen welke tegenstander/dekking en waar liggen onze kansen? Dit wilde we afgelopen weekend uitvoeren tegen Hercules alleen liep dit net even anders dan verwacht. Hercules vinden we terug op de 13e plek en had op dat moment nog maar 8 punten behaald. We kregen maar geen grip op de wedstrijd en niemand kon echt het verschil maken.. helaas een gelijk spel. Frustratie was er wel maar daar kunnen we nu niks meer aan doen, weer hard trainen met elkaar en komend weekend weer opnieuw beginnen aan de wedstrijd tegen E&O.

Dan naar DS2. Waar ze in het begin van de competitie nog zoekende waren naar elkaar, hebben deze meiden zich door de competitie heen elkaar beter gevonden. Een aantal spannende en goede thuis wedstrijden op rij waar er tijdens de wedstrijd van BSAC een achterstand van 10 doelpunten werd opgezet naar een overwinning bij het eindsignaal. 2 Weken later kwamen de meiden uit Venlo op bezoek, toen stonden zij nog op de 3e plek en uit voorgaande wedstrijden wisten we dat dit team erg snel en fel kan zijn. Ook dit werd een spannende wedstrijd waarbij er door DS2 werd gewonnen. Naast de wedstrijden hebben we van 2 meiden afscheid moeten nemen, Elke gaat voor een half jaar in Hongarije studeren en Anniek kwam met een leuke mededeling dat ze weer zwanger is! Hierdoor komt er ruimte voor nieuwe speelsters om is te kijken bij de selectie groep, zo heeft Angie (DS3) een paar keer ingevallen en had een belangrijke rol bij de wedstrijd tegen Venlo, en traint Sanne (A-jeugd) sinds vorige week mee en maakte tegen BSAC belangrijke doelpunten.

Door naar de HS1, nog steeds koploper in de 1e klasse. Ze stonden 6 punten los op de nummer 2, Saturnus Leiden, en konden die marge afgelopen weekend vergroten naar 8 toen deze heren op bezoek kwamen. Maar voor dat deze wedstrijd kon beginnen had Jeroen van Eijk een mooi cadeautje voor deze jongens liggen, hun eigen warmloop shirtjes!  De wedstrijd was erg spannend, beide teams gebrand om te winnen en er een mooie sportieve pot van te maken. De gehele wedstrijd gingen beide teams gelijk op, mooie acties voor goede uitgespeelde aanvallen en aan het einde nog een paar mooie break outs waardoor er een voorsprong van 3 punten kwam. Saturnus sloeg nog terug en trok weer gelijk, nog een mooie redding van Dyon waardoor de wedstrijd in een gelijk spel bleef. De voorsprong op Saturnus blijft 6 punten en hierdoor blijft het kampioenschap in eigen hand. Door het gelijke spel verschuift de kampioenschap een weekje op naar 7 maart, dit is de uitwedstrijd bij SOS-kwieksport we hopen dan maar dat de mannen hier heel huids van terug komen en een week later met ons het kampioenschap kunnen vieren! 

Het einde van het zaal seizoen is in zicht, ik ben benieuwd wat de laatste paar wedstrijden ons gaat brengen, hoeveel punten er nog verdient gaan worden? En wat de uiteindelijke stand gaat worden? Wordt HS1 kampioen? Gaan ze dan eindelijk promoveren? We zullen het over een aantal weken weten maar nu eerst komend weekend weer presteren, zien we jullie weer in de tulp?

Geplaatst op 05/02/2020, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: