Verdiende overwinning Dames 1 – Quintus ( 31-28)

Het is wel duidelijk dat Kwiek waar we vorige week klop kregen op eenzame hoogte staat en dat het geen schande was daar te verliezen. Het is echter veel spannender als het gaat om de plekken 4 t/m 7. Iedere week is het stuivertje wisselen. Iedere wedstrijd is dus weer spannend. Met gezonde spanning,na de overwinning van dames 2, was het aan dames 1 om de avond geslaagd te laten eindigen. Zoals voorspeld zouden er aardig wat doelpunten vallen. Beide teams willen handballen en hun technische en tactische vaardigheden laten zien. Het ging ook wel snel in het begin maar de start was niet voor onze dames. Quintus kwam binnen 3 minuten op 1-3 voorsprong. Ondertussen waren er al wat gele kaarten uitgedeeld en keerde de score in ons voordeel na 8 minuten. Het was hard werken voor ieder puntje wat het spel ten goede kwam. Het bleef lang 2 doelpunten in ons voordeel. Maar na 20 minuten kwam Quintus weer terug, de focus lag te veel bij de cirkelspeler waardoor de opbouwsters van Quintus tot scoren konden komen. 10-10 was het inmiddels. Tot aan de rust bleef het gelijk op gaan. Met een ruststand van 15-15 wisten we wel dat Quintus niet zomaar te verslaan was. Dus in de rust vooral de goede dingen aangehaald en even de mentale knop op voluit gezet. Want dit werd geen pot die alleen gewonnen kon worden op handbalvaardigheden. Na de rust kwamen we als een raket het veld in. De focus gericht op het spel, aanvallend en verdedigend. Dat wierp vruchten af en kwamen op vier punten voorsprong. Aanvallend werden er toen wat foutjes gemaakt, 5 minuten dip, en dat is wel dodelijk maar zelfs in ondertal 4:6 konden we nog tot scoren komen en konden we het verdedigend nog dichthouden. Daarnaast kwamen er een aantal mooie reddingen waardoor op beslissende momenten het goal netjes schoon bleef. Dus de schade bleef beperkt en na de 5 minuten gingen we er weer tegen aan. Er werd weer gewerkt aan een voorsprong van 5 punten en Quintus ging voor een slot offensief en kwam weer tot 2 doelpunten. Met nog 1 schot kwamen we tot een eindstand van 31-28. Hard gewerkt voor de punten en verdiend gewonnen en hierdoor een plekje gestegen naar nummer 5. Publiek bedankt voor de aanmoedigingen.

Geplaatst op 26/01/2020, in Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: