Goed het nieuwe jaar in!

Door: Manon Moriën

JAAA WE ZIJN WERELDKAMPIOEN!! Dat is wat we dan zeggen he, WE zijn wereldkampioen, terwijl eigenlijk die meiden het geflikt hebben. Ach wat maakt het uit, na zo’n zinderende finale wat ook echt alles van een finale had, is alles goed en kunnen we alleen nog maar trots zijn dat ze het gehaald hebben. Wat daadwerkelijk allemaal gebeurt is weten we en gaat de geschiedenis boeken in als de eerste gouden plak voor de oranje dames dus door naar onze eigen dames!

Voor dames 2 was het de laatste wedstrijd van 2019. In het verre Mil (wat iets onder Nijmegen ligt) werd er gespeeld tegen M.H.V’81, een club die voor mij nieuw is dus daar ook niet zo veel over kan vertellen. Wel kunnen we uit de statistieken zien dat ze veel scoren (gem. zo rond de 28x) en hierdoor met 14 punten op de 4e plek staan. Na een uitgeruste busreis kwamen de meiden aan en al gouw tijdens het warm lopen werd al duidelijk dat de scheidsrechter nog met zijn hoofd bij een ander soort spelletje handbal zat. Na de begroeting waarin ook dit keer een hoofdrol voor de scheidsrechter was met het aangeven van zijn favoriete kleur roze begon de wedstrijd en had DS2 maar 1 doel voor ogen, dat was de wedstrijd goed afsluiten door middel van het koppie niet te laten hangen en samen een mooi spel neer te zetten. Met zo nu en dan een uitzonderlijke beweging van de scheids was het spel van DS2 erg goed en werd het doel bereikt, helaas zonder 2 punten maar wat we van te voren al dachten is dat M.H.V. weer van plan was om veel te scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 33-27 in het voordeel van de dames uit Mil. Al met al kunnen we zeggen dat DS2 goed bezig is. Zonder vaste coach en telkens met een nieuw iemand voor de groep, waar we overigens heel dankbaar voor zijn, staan de meiden nu op een 9e plek met 8 punten. Tuurlijk hadden we meer gewild, dat willen we altijd! Elk team is geweest en we weten nu waar de kansen liggen en waar we aan moeten werken.

Dames 1 vertrok richting Albergen, een wedstrijd tegen de Tukkers (ja zo heten ze echt). Thuis was het een spannende wedstrijd, met vlagen goed maar ook met vlagen minder goed d.m.v. bal verlies enzo.. De Tukkers hebben een goede rechterkant en 1 vast systeem die ze graag spelen. Dit werd al gouw duidelijk in de wedstrijd en we moesten even zoeken maar uiteindelijk kregen we hier wel grip op door de rechterkant uit te dekken. Dan de aanval, zij konden van offensief naar defensief en weer terug gaan, ze hadden ons vast en lieten niet meer los tot dat wij de fout maakte en zij op een break out konden. Het duurde eventjes voordat wij daar de overhand in gingen krijgen en eigenlijk pas in de 2e helft maakte we het verschil, mede ook door een betere dekking van ons. Met 5 punten los moesten de Tukkers met een oplossing komen, dit werd een 4-2 verdediging waardoor er voor onze midden opbouwster (in dit geval Merel) veel ruimte kwam en gemakkelijk kon passeren, ook Noelle maakte zichzelf goed vrij en schoot er ook nog een paar mooie ballen in. Einduitslag was 27-34 in ons voordeel!

Aanstaande zaterdag speelt DS1 de laatste wedstrijd van 2019 in de Tulp tegen Aalsmeer. Bij de heen wedstrijd hadden we heel veel moeite met dit team, ik moet ook eerlijk zeggen dat dit niet onze beste wedstrijd was.. we verloren de punten maar zijn er nu op gebrand om ze terug te winnen! De meiden van Aalsmeer hebben het ook niet makkelijk, door veel blessures en eigenlijk geen A-jeugd zijn ze soms genoodzaakt om meiden uit de C en B mee te laten doen en hierdoor staan ze onderaan de competitie met maar 4 punten. Los van dat blijven er een paar gevaarlijke speelsters in dit team over en zal het geen makkie worden. De wedstrijd begint al om 19:30, komen jullie ook??


Geplaatst op 18/12/2019, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: