Hoe gaat het eigenlijk met de senioren teams?

Door: Manon Moriën

Zo vorige week hebben we het uitgebreid over de dames selectie gehad maar dat zijn niet de enige 2 teams bij de senioren afdeling. Nee nee, we mogen als handbalvereniging best in onze handjes knijpen voor de hoeveelheid enthousiaste senioren teams die de vereniging heeft. Over maar liefst 10 teams beschikt onze vereniging en dit zijn dan de dames midweek, rolstoelteam en alle heren en de dames teams bij elkaar opgeteld. Laten we eens kijken naar afgelopen weekend waar naast de selectie teams ook de heren 1+2 en dames 3, 4 en 5 in actie kwamen. 

Dames 5 staat op dit moment 2e in de competitie. Het team bestaat vooral uit dames die het leuk vinden om met elkaar een potje te ballen maar tegelijkertijd lekker fanatiek zijn. Uit de 4 wedstrijden die gespeeld zijn, is er 1 verloren, 1x gelijk en 2x gewonnen dit brengt hun dus op 5 punten, net 1 puntje minder dan de nummer 1 (waar overigens wel van gewonnen werd) op de 2e plek. Het team bestaat uit verschillende meiden, meiden die al een aantal jaar handballen bij dames 5 en ook uit een paar jonge meiden die voorheen gestopt waren maar waar het spelletje toch bleef kriebelen en weer terug gekomen zijn! Aankomend weekend staat Velo op het programma, dit team heeft nog geen punten behaald en staat samen met Verburch, waarvan onze meiden afgelopen weekend met een ruime score van gewonnen hebben, op de laatste plek. Succes dames!

Dan naar dames 4, een nieuw team binnen onze vereniging maar deze meiden kennen we natuurlijk allemaal al jaren! Deze oud dames 1 speelsters doen het goed in de competitie, ondanks de harsloze trainingen en wedstrijden zie je zeker dat de dames het spelletje nog niet verleerd zijn en elkaar zo nu en dan feilloos kunnen vinden. Het is een genot om de meiden weer in een paars shirt op het veld te zien staan en de tribune liep ook weer aardig vol tijdens de wedstrijd tegen stompwijk op 10 november. Niet alleen de mannen/vriendjes zaten op de tribune, nee ook opa’s en oma’s waren er en eigenlijk niet voor niks, wie moet er dan op al die kinderen gaan letten tijdens de wedstrijd? Ik zei al tegen Jeroen van Eijk dat hij maar een kinderdag verblijf kon beginnen als dames 4 speelt, dit vond hij toch niet zo’n goed idee… Helaas meiden ik heb mijn best gedaan! Oke terug naar de competitie 8 punten uit 4 wedstrijden was te verwachten maar het valt eigenlijk nog mee hoe groot de uitslagen zijn, er werd met 1 punt verschil maar gewonnen van Dios, tja Dios uit is altijd lastig… Al met al goed bezig meiden en ook jullie succes verder in de competitie!

Op naar dames 3, deze meiden hebben het moeilijk.. van de zomer zijn er 2 meiden overgestapt naar de selectie en er is wat blessure leed binnen het team waardoor er een tekort aan opbouwers is en de meiden zo nu op andere posities staan die ze niet helemaal gewent zijn. Het is dus roeien met de riemen die ze hebben. Op dit moment is er nog maar 1 punt gewonnen tijdens de 1e wedstrijd. Het was een spannende pot waar eigenlijk dames 3 beter was maar het in de afronding het een beetje liet liggen en daardoor de hele wedstrijd achterstond, gelukkig werd in de laatste seconde de gelijkmaker gemaakt en voelde de wedstrijd toch nog als een overwinning. De wedsrtrijden daarna werden lastiger, moeilijkere tegenstanders en weinig scoringsvermogen binnen het eigen team. Dit lijdt er dan toe dat je telkens wel een goede wedstrijd kan spelen maar als je de doelpunten niet maakt en de tegenpartij wel, dat er verloren wordt. Meiden, hard blijven trainen en door blijven gaan! De wedstrijden die je gaat winnen komen dan vanzelf!

Over naar de heren afdeling. Deze mannen doen eigenlijk alles als 1 groep, heren uit het 1e doen wel eens mee bij het 2e en andersom. De nieuwe muziekbox is van hun allemaal en het aankomende pullenfestijn wordt georganiseerd door hun, iedereen draagt dus zijn steentje bij. Tegelijkertijd mist er iets, een trainer/coach. Al 2 jaar zijn de mannen hard opzoek naar een trainer/coach om met heren 1 eindelijk een keer te kunnen promoveren naar de hoofklasse. Op dit moment zijn ze goed op weg, afgelopen weekend was een belangrijke uit wedstrijd tegen de mannen van Saturnus die toen nog op de 1e plek stonden maar door een ruime winst partij waren onze mannen veel te sterk en staan ze nou gedeelde op de 1e plek, door meer doelpunten vanuit onze kant staan we zelfs bovenaan! Een uurtje later was heren 2 thuis aan de beurt tegen Saturnus, een aantal mannen hadden al tegen elkaar gespeeld en vanuit Saturnus klonk het geluid dat ze minimaal 1 van de 2 wedstrijden wel wilde winnen. Maar helaas ook heren 2 was net even iets te sterk en won hun eerste 2 punten van de competitie.

We draaien dus allemaal goed mee in de competitie, en dat is mooi om te zien! Aanstaande zaterdag spelen dames 1 en 2 uit en staan dames 4 en heren 1 op het programma in de tulp. Na deze wedstrijden is dus het pullenfestival, een feestje in de Eijk geoorganiseerd door heren 1&2. Er is een pulschuifbaan, loterij en er staat een DJ te draaien. Dus loop na de wedstrijden de Eijk binnen, haal je pul aan de bar en drink gezellig een biertje (of iets anders) mee!

Geplaatst op 20/11/2019, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Cor Bakker

    Goed bezig Manon. Leuk geschreven en een beetje aandacht voor alle teams. Zij verdienen dat ook. Ga zo door, kanjer.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: