Update competitie Dames selectie 1 en 2

Door: Manon Moriën

Eens even kijken bij onze meiden van de selectie. Er wordt hard getraind op dinsdag, woensdag en donderdag, er zijn een aantal nieuwe meiden, er zijn meiden doorgestroomd van 2 naar 1 en er staat een nieuwe trainer/coach voor de groep. Laten we de stand van zaken er bij halen en een aantal nummers onder elkaar zetten. Te beginnen bij DS2, zij bezetten nu de 8e plek (van de 12) met 6 punten uit 6 wedstrijden in de 2e divisie. Er zijn op dit moment 169 doelpunten gescoord en 193 tegen en Marieke heeft de 1e plek met 2x een 2 minuten tijdstraf, dat valt nog mee. DS1 zien we terug op de 6e plaats (van de 14) met 12 punten uit 10 wedstrijden in de eerste divisie. Door de 2 gewonnen punten van afgelopen week is er een klein gat van 4 punten verschil geslagen met de nummer 7 (Z.A.P.) en doen we nog steeds mee bovenin want de nummer 2 staat op 15 punten (PSV), aan kop gaat het onverslagen Kwiek uit Raalte. Er zijn 280 doelpunten gescoord maar er zijn ook precies 280 doelpunten in ons net gekomen… iets te veel van het goede… Bij DS1 zien we Lot op de bovenste plaatst staan wat betreft de tijdstraffen, 5x in totaal. Lot is onze harde werkster in de verdediging, ze weet iedereen goed te sturen en om haar te kunnen passeren moet je van goede huizen komen, ze is sterk en komt verrassend snel naar je toe als je ook maar het idee krijgt om op doel te gaan schieten. Naast Lot wisselt het nog wel eens van Zoe naar, Anabel of Naomi ook 3 toppertjes. Weer even terug naar DS2, hoe zit het daar nou eigenlijk? Is er al een Coach? Nee. Is er een verzorger? Nee ook niet.. Oh hoe gaat het dan nu? Er zijn een aantal mensen benaderd en er wordt per wedstrijd gekeken wie wanneer kan, zo werd de wedstrijd in Venlo gecoacht door Ad, daarna een thuis wedstrijd door Ramona en gingen ze afgelopen weekend met John (vader van Sanne) richting Dongen. Hier zijn we uiteraard heel erg blij mee maar we zijn dus nog steeds hard op zoek naar een vaste coach die onze jonge meiden willen sturen en opleiden om later ook in DS1 te kunnen spelen. Dus ken jij nog iemand of ben jij zelf diegene die daar ambities voor heeft? Neem dan snel contact op met foreholte@handbal.nl
Dames 2, eerder al benoemd als opleidingsteam. De bedoeling is ook dat onze jonge meiden uit dit team ervaring kunnen op doen in de 2e divisie, sterker worden voor het fysieke spel en meer inzicht/overzicht krijgen op het spel. Je ziet nou, doordat er weer een nieuw team staat in vergelijking met de afgelopen jaren, dat het nog wel is schommelt. De ene keer vinden de meiden elkaar perfect en staat de dekking als een huis en de andere keer is het een klein beetje aanpassen en wordt het al wat lastiger om ons eigenspel te spelen. Elkaar positief blijven benaderen, helpen en uitgaan van elkaar krachten zijn nu belangrijke punten om mee aan de slag te gaan. Dit was goed te zien in de thuis wedstrijd tegen VOC 2. Alles klopte en daardoor bleven de punten in Voorhout. De wedstrijd bij Venlo was weer even lastig, thuis tegen Oliveo een wedstrijd met veel doelpunten maar gelukkig maakte wij er meer dan Oliveo en dan afgelopen weekend bij Dongen… Fysiek misschien een maatje te groot? Nou ja, we zien dat de meiden groeien en we weten dat ze het kunnen dus met volle vertrouwen richting aankomende zaterdag dan staat Ventura op de stoep.
Dames 1 begon sterk aan de competitie met 2x winst maar daarna volgde er 3 verliespartijen en 2x een gelijkspel op rij. Hierbij zaten ook wedstrijden tussen die eigenlijk gewonnen moesten worden maar in de laatste paar minuten uit handen gegeven werden. Dit moest beter dus de koppen werden even bij elkaar gezet en in de weken die volgden werd er hard getraind op vooral de dekking (dit geldt overigens ook voor DS2). Het verschil was al snel te zien in de wedstrijden die daarna kwamen. Als eerst thuis winst op Hercules, daarna richting E&O waarbij je 2x terug moet komen van een achterstand en dan wint en als laatste was afgelopen weekend tegen Z.A.P. ook weer winst! We gaan dus weer de goede kant op. Komende wedstrijd is tegen Velo ook hier verwachten we dat de punten in Voorhout blijven. 
Aanstaande zaterdag is er dus weer een avond waar beide teams thuis spelen in de Tulp. DS2 start om 19:00 tegen Ventura 1 en DS1 volgt daarna om 20:45 tegen Velo 1. Het zullen beide weer spannende wedstrijden worden dus we hopen jullie weer allemaal te zien in de Tulp! En daarna natuurlijk met een kleine versnapering in de Eijk .
Wil je nou meer op de hoogte zijn van ons? Volg ons dan op Instagram @hvforeholtedamesslectie, daar word regelmatig een berichtje gepost met updates over het team en wat er verder wel niet gaande is! 

Tot zaterdag!

Geplaatst op 14/11/2019, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: