Dames 1 :Hard gewerkt voor 2 punten ( 30-25)


Na een week waarin wij ook moesten aantreden tegen Westlandia 3 voor de beker, 19-34, konden afgelopen zaterdag aan de bak tegen ZAP uit Breezand. Omdat we tegen Westlandia de dekking niet helemaal op orde kregen, door gebrekkig communiceren, hebben we hier donderdag nog even aandacht aan besteed. Maar ook onze eerste 5 tot 10 minuten in de wedstrijd moesten beter qua afmaken. Tegen ZAP moest het duidelijk worden of dit goed had uitgepakt.
Vanaf het beginsignaal bleek wel dat we de betere ploeg waren. We kwamen al snel 3 punten voor. ZAP had echter geen zin om zich gelijk te capituleren en ging op zoek naar de kansen en doelpunten. Nummer 7 linksopbouw was degene met de meeste dreiging en doelpunten. Helaas konden we er niet genoeg grip op haar krijgen gedurende de wedstrijd. Zij mocht veel schieten en gezien haar lengte en sprongkracht konden we eigenlijk niet verzaken om aan te tasten. Dat hier nog wat werk te verrichten is tijdens de trainingen werd wel duidelijk maar als hier wel goed gewerkt werd dan was de bal ook snel voor ons en konden we in de snelle tegenaanval. Zo schommelde de score van 3 voor naar 1 voor en weer terug naar 2 voor. Bij ons werd de cirkel veelvuldig in stelling gebracht en in mijn ogen werden de ballen heerlijk afgemaakt. Ook de 2e helft liet het zelfde beeld zien wat betreft de score. tot het laatste kwartier. Daar werd, ondanks de 2 minuten tijdstraffen, de voorsprong uitgebouwd naar 5 doelpunten. De dekking stond weer even lekker en het leek erop dat ZAP het conditioneel niet meer bij kon benen. ZAP ging over naar een 4-2 aanval maar ook al werd de sper door deze 2 niet altijd reglementair gezet er kwam geen bal meer naar de cirkelspeelsters. Om de cirkels heen en afschermen van de bal weg zorgde ervoor dat we de laatste minuten echt de touwen in handen kregen. Met hard samenwerken zowel verdedigend en aanvallend werden de punten binnen gehaald. 30-25 was de eindstand. Volgende week spelen zowel dames 2 en Dames 1 thuis, ik zeg een avondje handbal dus. Zien we jullie weer net als deze zaterdag want dat heeft ons zeker gesteund.
Marc Klein

Geplaatst op 10/11/2019, in Algemeen, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: