Dames 1 fijne reis terug vanuit Emmen!


Achter in de bus hoor ik de meiden de verzoekjes, verkregen via instagram, uit volle borst het word wide web opgooien. Voorin de bus zit ik rustig, voor het 6 koppig publiek, de wedstrijd een paar keer door te nemen. De heenreis naar Emmen duurde door alle werkzaamheden toch wat langer dan verwacht en we kwamen een uur van te voren aan bij E&O. Dus snel de kleedkamer in, omkleden en in het gesprek herhalen wat er donderdag getraind had moeten worden voor vandaag. De meiden waren er zeker op gebrand om hier te winnen. Maar natuurlijk was E&O dat ook van plan. Met 1 punt onder ons zouden ze na winst dus boven ons komen in de competitie. Een tijd lang ging het scoren om en om. Bij ons kwamen de punten toch wel van alle kanten hoeken, cirkel en opbouwers kwamen tot scoren. Bij E & O kwam de score vooral van de linker hoek en cirkel en ook balverlies werd aardig afgestraft door de tegenstander. Het leek erop dat onze dekking goed werkte. Ballen naar de cirkel werden telkens vaker afgevangen maar de hoek bleef een lastige factor. Wij waren wat van slag in de aanval door de 3:3 dekking die ze gingen staan en werkten te weinig vanuit bewegen in de aanval. Eenmaal de bal wel in beweging ontvangen dan konden we individueel wel een goede vuist maken. Maar de kansen werden helaas niet altijd afgemaakt. Dit gaf E&O vleugels en zij pakten de voorsprong. Bij 7 minuten stonden we 3 punten achter en bij de 12e minuut keken we toch tegen 4 punten achterstand aan. Het tempo moest omhoog en dat lukte. Binnen 10 min stonden we 1 punt voor. De strijd werd tot aan de rust gelijkopgaand mede weer door het missen van kansen. Tijdens de rust nogmaals aangegeven dat we tempo moesten blijven draaien en vooral compact moesten blijven werken in de dekking. Eigen kansen blijven pakken ook al is het binnen een systeem. De start van de tweede helft was constant. De teams waren weer in balans. Wij kregen het niet voor elkaar om langs zij te komen. Met haastig spel en geen herkenbare makkelijke concepten maakte we het ons erg moeilijk. We gaven hierdoor E & O de kans om weer uit te lopen. E &O dacht hiermee de meiden mentaal te pakken te hebben. Maar daar kwamen ze van een koude kermis thuis. De duimschroeven gingen aan bij E&O de laatste 10 min waren voor ons. De kansen gingen erin, de laatste energie werd aangesproken en er werd gewerkt. Een positieve energie golfde door het team en van 26-22 gingen we naar 28-27. E&O wist het niet meer. De dekking werd nog strakker en er was balverlies bij de tegenstander. Zonder zenuwachtig spel werd de partij omgezet in een voorsprong van 3. Nog 3 minuten te gaan en wat was dit goed om te zien dat ons spel om balbezit te houden en voor zekere kansen te gaan goed werd gespeeld. Nog 1 keer mocht E & O scoren en het laatste schot van ons wat mooi in de kruising verdween werd door ons gewoon geteld omdat hij in de fluit viel. Maar helaas kwam deze niet op het scorebord. Maar daar stond het wel 29-31 voor ons. Lekker met een goed gevoel de bus in wetend dat er weer stappen zijn gemaakt in de samenwerking. Dinsdag spelen we voor de beker tegen Westlandia 3, een team met speelsters die ook nog door mij getraind zijn, in de pijl in Naaldwijk om 20.30. Zaterdag komt ZAP op bezoek in de Tulp om 20.45.

Geplaatst op 03/11/2019, in Dames 1, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: