Dames 1 weer 2 punten op zak! ( 28-22)


Hercules wordt dit jaar getraind door de trainers die vorig seizoen de dames van Velo hebben laten promoveren. Een tweetal die wel van wanten weet. Een deel van dit team van Hercules werd door mij van 2008-2012 getraind en daarom kon ik onze dames waarschuwen voor de sterke keepster van de tegenstander. Na de start van de wedstrijd leek het een gelijk opgaande strijd te worden. Wij creëerden wel veel kansen maar was het niet de paal of lat die in de weg stond liet de keepster van Hercules haar kwaliteiten zien. Verdedigend stonden we toen al sterk. Je ziet het vertrouwen weer groeien in elkaar maar ook in onszelf. Sterk in 1:1 maar sterker nog samen. Cirkel afschermen, uitstappen daar waar nodig en hoek afschermen. Daarnaast ook van onze kant goed keeperswerk. Al met al een verdedigend sterk team in de eerste helft met slecht afronden en toch nog veel balverlies. Na een time-out werden we met afmaken wat scherper en liepen we even 3 punten uit. Daarna lieten we ze een paar minuten later toch weer langs zij komen. Met 11-10 gingen we de kleedkamer in. Een sterke start na de rust maar ook weer te gehaast spelen leverde weer 3 punten voorsprong op. Het duurde echter wat langer om de voorsprong te vergroten. Nog wat individuele foutjes in de aanval en wat afwijken van de afspraken in de dekking liet Hercules nog geloven in een kans om te winnen. Bij ons was het afmaken echter wel scherper geworden en bij 4 punten voor was de weerstand bijna gebroken. 28-22 was de eindstand. We maakten het ons deze wedstrijd zelf moeilijk door in de eerste helft de kansen niet te benutten. Het is mooi om te zien dat het trainen van spelsituaties zijn vruchten afwerpt maar dat we nog op zoek moeten naar de constante vorm. Volgende week gaan we op reis naar E&O, een busreis waar vast nog wat plek is om mee te gaan. Daar komt snel informatie over.
Marc Klein

Score: zoë 4, Melanie 7, Nikki 4, Naomi 2, Annabel 3, Lot 6, Manon 1 en Noelle 1

Geplaatst op 27/10/2019, in Algemeen, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: