Dames 1 Punt gewonnen of verloren (29-29)


Zondagmiddag was Foreholte al vroeg in Kwintsheul. De tegenstander Quintus 2 had net als Foreholte een wisselende start van de competitie. De competitie loopt ook wel raar. De nummer drie tot nummer tien staan maar 2 punten uiteen. Quintus stond 1 punt boven Foreholte dus leek het er op dat de dames uit Voorhout een gelijkwaardige tegenstander zouden treffen. De start was gelijk opgaand tot de 9e minuut. Toen liep Foreholte ineens uit. De kansen die Foreholte in de eerste 8 min miste gingen er nu in echter ging het mis in de 13e minuut. Door balverlies kon Quintus weer terugkomen. Sterker nog ze kwamen op voorsprong en dat allemaal binnen 3 minuten. De snelle tegenaanval was de kracht van Quintus. De linkshandige rechtsopbouw bracht Foreholte flink in problemen. Maar hierna maakte Quintus weer fouten. Van 13-11 werd het 13-15 voor Foreholte. De score golfde op en neer. Daar waar Foreholte zeer goed stonden te verdedigen werd in de aanval te haastig en risicovol gespeeld. Balverlies van Foreholte werd afgestraft door Quintus maar de opgezette aanval van Quintus werd vaak goed verdedigd. Na de rust 16-17 kwam er geen echte dip voor Foreholte. De voorsprong werd zelfs uitgebouwd tot 3 punten en er werd een tijdje om en om gescoord. Er leek geen vuiltje aan de lucht bij Foreholte. Maar met een paar minuten te spelen ging er wat mis. Van 26-29 kon Quintus terugkomen. Met 3 scores op rij werd de wedstrijd afgesloten 29-29. De pluspunten van deze partij zaten hem vooral in de dekking. Goed samenwerkend en houden aan de afspraken zorgde weer voor een stevige verdediging wat weer perspectief biedt voor volgend weekend waar dames 1 tegen Hercules gaat aantreden in Sporthal de Tulp in Voorhout.

Geplaatst op 20/10/2019, in Algemeen, Dames 1, Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: