Dames 1:Een handbalwedstrijd duurt 60 minuten zelfs met tegenslag door tijdstraffen


Hv Fortissimo, onze tegenstander van deze zondag, had vorige week hun partij verloren tegen ZAP. Omdat Fortissimo samen met Kwiek, onze tegenstander van aanstaande zaterdag, gezien worden als kampioenskandidaten waren we voorbereid op een goede strijd. Omschakelen, tempospel in de aanval, uitspelen hoekaanvallers en de 6-0 dekking waren tijdens de trainingen aan bod gekomen. Dat ging ook echt wel goed in de eerste helft. Vanaf minuut 13 kregen we de aanval van Fortissimo goed onder controle. De schutters werden aangepakt en de bal naar de cirkel werd afgeschermd. De voorsprong werd echter nooit groter dan 2 punten. De rust werd zelfs met 13-14 ingegaan. Na de rust kwamen we sterk uit de kleedkamer. Dat was erg mooi om te zien. Het goede verdedigende werk, inclusief keeperswerk van Feline Lanooy, werd beloond en zo liepen we door goede acties, snelle tegenaanval, samenspel met de cirkel en hoek uit tot 5 doelpunten verschil. Maar op een of andere manier ging er wat mis. De dip die wij normaal na de rust hebben kwam wat later. Daarbij kwamen we helaas te vaak met 5 speelsters te staan waardoor Fortissimo weer grip kreeg op ons spel. Onze foutjes braken ons op en zo kwam Fortissimo angstvallig dichterbij. Met nog 4 minuten te spelen begon fortissimo aan hun slot offensief en onze fouten werden afgestraft. Fortissimo scoorde aan de lopende band. De eindstand was 26-22. Veel mooie dingen zijn er gespeeld maar het was jammer dat we het niet 60 minuten vol konden houden. Deze week speelt dames 2 een bekerwedstrijd tegen Hellas en dames 1 speelt woensdag om 21.00 uur uit tegen Ventura. Zaterdagavond zal het een zware avond worden want zowel bij dames 2 als dames 1 komen de koplopers op visite, VOC en Kwiek.
Lot van Kampen 9/Anabel van den Berg-Arroyo 4 / Zoë de Ridder 3 / Naomi Hoogervorst 2 / Melanie Zwaan 2/ Merel van Drueten 1 / Feline Verweij 1

Geplaatst op 06/10/2019, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: