Handbaldames van Foreholte weten winst te behouden tegen de Tukkers


De Tukkers uit het verre Overijsel kwamen op de laatste avond van de kermisweek naar ons toe. Het resultaat van de Tukkers tegen ZAP had ons de hele week op scherp gezet op de trainingen. Een plan werd gesmeed en nu was het zo ver om de plannen tot uitvoering te brengen. Natuurlijk denk je aan de traditie die er deze week door Voorhout blies maar ik had er een goed gevoel over dat dit geen probleem ging worden en dat het de dames alleen maar gemotiveerder het veld in zouden komen.
Wat we moesten laten zien, vanaf het eerste fluitsignaal, was dat deze nieuwe samenstelling van de groep al aardig op weg is om een hecht team te worden. Dat er voor ieder punt geknokt kan worden en dat de fouten die er gemaakt worden door samenwerken opgelost worden. De eerste 10 minuten waren ook duidelijk voor onze dames. Tempospel, goed verdedigen, goed keeperswerk en kansen creëren. Het gevaar van de Tukkers kwam in de eerste helft met name van schoten vanaf de midopbouw. De felle start van Foreholte zorgde voor een voorsprong van 3 doelpunten na 10 minuten spelen. Die marge is maar klein en door even wat minder concentratie konden de Tukkers weer terug komen in het spel. Pas in de 18e minuut konden wij door meer beweging in de aanval de voorsprong vergroten. In de laatste 5 minuten werd de voorsprong vergroot werd door onder andere 2 doelpunten van Maartje Kraakman. Zo konden we de rust in met een comfortabele voorsprong 16-11. Na de rustperiode was het weer de bekende dip van onze kant. Als wij daar toch eens grip op kunnen krijgen dan kunnen we ook na de rust gewoon door met scoren. De Tukkers scoorde na de rust 5 x op rij en na 6 minuten spelen konden wij pas weer aan scoren komen. Dit mede omdat er ineens persoonlijke dekking kwam voor Anabel. Een tactische zet van de Tukkers die wij niet hadden voorzien. Daar was even de paniek die niet nodig was omdat er juist meer ruimte ging komen voor de overige speelsters. Matthijs gaf de juiste aanwijzing om de paniek te verminderen en zodanig kon 3x Melanie Zwaan gevaarlijk zijn van de cirkel. De voorsprong was inmiddels weer 3 punten geworden. Door wat miscommunicatie of toch vermoeidheid kwamen de Tukkers harder terug dan verwacht. Bij 22-22 moest er toch iets veranderen. In de timeout even de koppies weer dezelfde kant op en weer gas erop. Maar vooral aan het werk in de dekking. De Tukkers roken de kans om op voorsprong te komen. Maar door samen te werken en vooral ook gewoon met plezier blijven handballen konden de Tukkers niet over Foreholte heen. Vanaf 24-24 liep de thuisploeg weer uit en werd er heel hard gewerkt en trok Foreholte de wedstrijd naar zich toe, 29-27. Een wedstrijd die op karakter is gewonnen.

Scores: Anabel 4, Lot 10 (6x 7m), Zoë 1, Melanie 4, Merel 3, Maartje 2, Manon 2, Noëlle 2, Feline Verweij 1.

Geplaatst op 15/09/2019, in Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: