Dames 1 pakt 2 punten in eerste competitiewedstrijd!

De voorbereiding op de competitie met veel oefenpartijen liep goed. Na 3 weken buiten op het strand getraind te hebben en 4 weken in de zaal stond de eerste wedstrijd van het seizoen ineens op de kalender. DSS Heemskerk was de eerste tegenstander van deze competitie. De spanning werd wat opgebouwd voor de wedstrijd en de puntjes op de i gezet in de voorbespreking. Hierna klonk het eerste fluitsignaal van het seizoen.
DSS is een onvoorspelbare tegenstander is gebleken. De schutter maakte het ons lastig en als we dan zelf ook wat aan het rommelen zijn, afspeelfouten, verkeerde beslissingen dan laat je zo’n team bij blijven. Dat gebeurde ook tot 8-8. Hierna ging het gas er toch op bij Foreholte en ging de dekking meer grip krijgen op de afspeelballen naar de cirkel en op de schutter. Vanuit het goede verdedigen volgde een aantal snelle tegenaanvallen waardoor de voorsprong werd uitgebreid tot 3 doelpunten. Zodra het baltempo omhoog ging in de aanval konden we de ruimtes benutten die de dekking van DSS liet vallen. Het aanspelen van de cirkel werd dan ook veelvuldig uitgevoerd en zodra er enige dreiging richting de cirkel was, kwam de opbouwer vrij. Naast de dreiging vanaf de cirkel werd onze snelle tegenaanval goed benut en in alle fases lagen er kansen. Helaas kwamen we na de rust iet wat traag uit de startblokken. Gelukkig was deze dip na 5 minuten over. Wel was DSS weer teruggekomen tot 2 doelpunten, een rommelige fase waar we zeker aan gaan werken de komende wedstrijden. Het spel van DSS haalde niet het beste uit ons naar boven maar met veel vechtlust en goed verdedigen konden we opnieuw de voorsprong uitbouwen. Vanaf de cirkel bleven we scoren, en van alle kanten werd de cirkel ook goed aangespeeld. In de laatste 10 minuten werden goed gecreëerde kansen niet afgemaakt of werd er te haastig geschoten. Dit bracht DSS nog wat dichter bij maar de winst kwam hierdoor niet in gevaar. De eindstand 26-30 is een mooie start van het seizoen met nog een aantal zaken waar we de komende trainingen aan kunnen werken om aanstaande zaterdag om 19.30 in de Tulp, tegen de Tukkers tot uitvoering te brengen.

Geplaatst op 08/09/2019, in Seizoen 2019 / 2020. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: