Terecht gelijk spel Dames 1 – SEW (26-26)


Gisteravond stond de wedstrijd tegen Westfriesland/SEW op het programma voor de Voorhoutse dames. Na 60 minuten eindigde deze thriller in een terecht gelijkspel.
HV Foreholte begon twijfelend aan de wedstrijd. Het is tekenend voor de ploeg die een aantal weken wel dichtbij hun eerste punten zit, maar nog niet wist te winnen. De bezoekers uit Nibbixwoud namen brutaal de leiding en het was even zoeken voor de Voorhoutse dames hoe dit aan te pakken. Halverwege de eerste helft begon het steeds beter te lopen. De Voorhoutse dekking stopte de aanval steeds beter af en de eigen aanval werd met vlagen heel goed uitgespeeld. Enige punt van kritiek in deze fase is dat een aantal open kansen niet verzilverd werd. Toch kwam HV Foreholte op een terechte 16-14 voorsprong bij rust.
De tweede helft kwamen de gasten feller uit de kleedkamer. Hierdoor kwam er een kleine achterstand op het scorebord. Na een time-out in de 10e minuut begon het echter beter te lopen. Er werd feller en scherper gespeeld en de ploeg toonde vechtlust. Met name hierdoor liep de achterstand steeds terug in. Toch leek deze gelijkopgaande wedstrijd te eindigen in een domper toen met een minuut te spelen de bezoekers in balbezit waren op een 25-26 stand. Hun laatste aanval werd afgestopt waarna op 13 seconden voor het eindsignaal opnieuw een time-out werd genomen. Keeper eruit, extra veldspeler erin, 7-6 met de afspraak om de afronding op enkele tellen voor het eindsignaal te zoeken. Het eindigde met een terecht toegewezen strafworp in de laatste seconden. Deze werd door aanvoerster Naomi Hoogervorst verzilverd waardoor de wedstrijd in een 26-26 gelijkspel eindigde.
Al met al hebben de dames met vechtlust aangetoond dat er meer te halen valt dan tot nu toe gelukt is. Met vlagen erg goed samenspel moet voor vertrouwen zorgen bij HV Foreholte.

Geplaatst op 21/10/2018, in Dames 1, Seizoen 2018 / 2019. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: