Handbalkamp 2018 was geweldig!

Afgelopen weekend was het zover: de derde editie van het Handbalkamp. Dit jaar met het thema: Foreholte goes Tropical!

Bij aankomst was het aardig passen en meten, met maar liefst meer dan 50 deelnemers waren alle tenten en kleedkamers hard nodig om iedereen een slaapplek te bieden. Om in de tropische sferen te komen begonnen we met het maken van een spandoek. Nadat iedereen deze een mooi plekje had gegeven in de tent of kleedkamer was het tijd voor de avondspellen. Levend Stratego (voor de C&D) in het Overbos en het dierengeluidenspel (voor de E&F) op het sportpark. Toen het tijd was om te slapen, lukte het veel kinderen om de kampstaf nog lang wakker te houden…

Uitslapen zat er op zaterdagochtend voor vele nog niet in. Om 7:00 uur liepen de eerste kampgangers alweer op het handbalveld. Na een lekker ontbijt en wat tijd voor jezelf gingen de C&D naar Duinrell en de E&F naar Linneaushof. ’s Avonds was het tijd voor de Bonte Avond, waar heel veel acts (goochelacts, dansjes en moppentap) zorgden voor een leuke avond!Daarna deden we nog een ronde Limbodansen, dit paste natuurlijk helemaal bij het thema! Nadat de E&F naar bed gingen, was er voor de C&D nog een nachtspel, dit kon pas van start als het echt donker was buiten: UFO-spel. De spanning liep hoog op, zeker nadat er bekend was gemaakt dat er Aliens waren ontsnapt… De weg naar het Overbos was ineens een stuk spannender dan de avond ervoor. Eenmaal bij het bos aangekomen ging het spel echt van start. Na een hoop gegil was de UFO binnen een uur onschadelijk gemaakt!

Toen we met de C&D terug kwamen was het stil op het kampterrein, de E&F lagen allemaal heerlijk te slapen. De C&D kropen ook in hun slaapzak terwijl de kampstaf binnen aan het bijkomen was van de lange dag. Het duurde nog geen tien minuten of ook de C&D lagen heerlijk te slapen!

Gelukkig, zondag werd er uitgeslapen, om 8:30 uur was het nog helemaal stil! Er stonden weer leuke activiteiten, dus uiteindelijk toch iedereen maar een beetje wakker gemaakt zodat we om 9:30 uur konden ontbijten. Elke ochtend en middag hadden we heerlijke broodjes die gesponsord werden door “Bakker van Vessem”, heel erg bedankt hiervoor! In de ochtend begonnen de E&F met de sterkste eilandbewoner, spellen als: ananas liften, liaan hangen, kokosnoot schieten en eiland rennen hoorden hierbij. De C&D speelden Funny Voetbal.

Na een heerlijk broodje knakworst was het tijd voor een mega-watergevecht! De tijd vloog voorbij, dus snel door met de laatste activiteiten. De C&D moest zien te ontsnappen uit Voorhout: Escapedorp, door het oplossen van puzzels lukte het uiteindelijk ieder groepje de oplossing te vinden. De E&F ging het dorp in met het Foto-spel. Het doel was om zoveel mogelijk foto’s te maken met de voorwerpen die op een lijst stonden. De tijd vloog voorbij en al snel kwamen de eerste ouders al het sportpark op lopen, helaas… het zit er weer op!

Het was een geweldig weekend en we willen de kampgangers bedanken voor alle gezelligheid! Jullie zijn toppers, we hopen dat jullie inmiddels weer zijn bijgeslapen en wensen jullie een fijne vakantie!

Groetjes,
De Kampstaf

Geplaatst op 18/07/2018, in Kamp. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: