Foreholte verliest laatste nacompetitiewedstrijd

De dames 1 van Foreholte hadden afgelopen zaterdag in ’t Veld de uitwedstrijd tegen V.Z.V. In een doelpuntrijke wedstrijd vond Foreholte 31 keer het net, maar V.Z.V. kreeg de teller zelfs op 39. Om hun plaats in de eredivisie te behouden, moet Foreholte zondag 6 mei in Breezand van eerste divisie periodekampioen Z.A.P. winnen en op zaterdag 12 mei in de Tulp in Voorhout wordt hetzelfde gevraagd.

In een bomvolle sporthal in het Noord-Hollandse ’t Veld kon Foreholte alleen de eerste vijf minuten zich meten met V.Z.V. In de reguliere competitie werd nog twee keer gewonnen, maar door de terugkomst van speelsters, liep het bij V.Z.V. steeds beter en ook Foreholte kreeg er mee te maken. Het fysiek sterke team legde Foreholte hun wil op. Ze beschikken ook over behoorlijke snelheid dat zodra de Voorhoutsen balverlies leden, zij met een hoog tempo de aanval over namen. Foreholte trapte ook geregeld in de schijnbewegingen van V.Z.V. waardoor zij vrij aan de cirkel kwamen en de keepsters, hoe goed dan ook, weinig kans hadden. De rust werd bepaald op 20-15.

De tweede helft was eigenlijk hetzelfde beeld. Foreholte had wel geregeld de pech dat ballen via de verdediging of paal in het doel belandden. Toch wist V.Z.V. het tegenstribbelende Foreholte op afstand te houden. Halverwege de tweede helft wist V.Z.V. de voorsprong op tien doelpunten te zetten, 33-23. Foreholte vocht voor wat het waard was en scoorden het laatste gedeelte van de wedstrijd goed met de tegenstander mee. Het spel werd er echter niet beter op en pijnlijk moest Foreholte toegeven de mindere te zijn deze dag. De einduitslag werd 39-31.

Voor Foreholte scoorden: Nikki v/d Post 6 x, Melanie Zwaan 5 x, Saskia Kolster, Chantal Slegtenhorst en Britt van Leijden 4 x, Ramona Vink, Marisha v/d Geest en Dana v/d Vlugt-Vincenten 2 x en Merel van Drueten en Lot van Kampen beide 1 x.

Geplaatst op 29/04/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: