Foreholte in Emmen te sterk voor E&O

Afgelopen zaterdag was de nacompetitiewedstrijd tegen het nu zeker gedegradeerde E&O. Het team dat in de competitie 2017-2018 nog geen wedstrijd wist te winnen, moest zich nu ook neerleggen bij ruim verlies. Na de lange reis, dat wederom, net als de andere verre uitwedstrijden keurig en veilig werd verzorgd door Koninklijke Beuk BV uit Noordwijk, konden de punten mee in de sporttas. Na een 12-15 ruststand werd het na 60 minuten 25-35.

De dames van Foreholte kenden een slechte start. Konden de Voorhoutsen zich nog wel opladen voor deze nacompetitiewedstrijd, waarna mogelijk nog twee duels moeten worden gespeeld tegen de periodekampioen uit de eerste divisie? In ieder geval waren er genoeg supporters (waaronder ook Purple United) nog bereid het team een hart onder de riem te steken door mee te gaan. Toch liet Foreholte het in de beginfase afweten. Ogenschijnlijk inspiratieloos liet men E&O haar gang gaan en juist zij hunkerden naar een goed resultaat. Binnen vier minuten was het 5-1 en bij 8-3 na acht minuten vroeg coach Ken van Hasselt een eerste time-out aan. Dat sorteerde effect want de Voorhoutsen wisten halverwege de eerste helft terug te komen tot 11-9. Toen was het de beurt aan E&O voor een time-out. Echter dit team verslikte zich steeds meer in hun tegenstander en moest naar noodoplossingen grijpen met tijdstraffen als gevolg. Hoewel Foreholte nog twee zeven meters wist te missen kon men toch nog met een 12-15 voorsprong gaan rusten.

Net als in de eerste helft hield “super keeper” Mayra de Boer haar team ook in de tweede helft in de race met onwaarschijnlijke reddingen. De aanvalstrein begon te rijden en na tien minuten in de tweede helft was het 17-24. Hierna sloegen bij E&O beetje bij beetje de stoppen door. Met name hun coach liet zich gaan en kon vertrekken naar de tribune met een blauwe kaart. Foreholte liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en deed haar plicht. Halverwege de tweede helft verving op doel junior Romy Verweij heel goed haar sterke collega Mayra de Boer en aanvallend waren de afstandsschoten van Dana v/d Vlugt-Vincenten en Marisha v/d Geest zeer welkom. Aan de cirkel was het Melanie Zwaan die zich door de defensie van E&O heen vocht. De wedstrijd werd afgesloten door een benutte penalty van B-junior Zoë de Ridder. Uitslag 25-35. Voor Foreholte scoorden: Dana v/d Vlugt-Vincenten 7 x, Marisha v/d Geest en Melanie Zwaan 6 x, Saskia Kolster 4 x, Kim Schuurbiers en Britt van Leijden 3 x, Malu Oud-Zandbergen 2 x en Chantal Slegtenhorst, Naomi Hoogervorst, Nikki v/d Post en Zoë de Ridder 1 x.

Zaterdag 28 april wordt in ’t Veld de laatste nacompetitiewedstrijd gespeeld tegen V.Z.V. Foreholte doet er goed aan deze wedstrijd te winnen om mogelijke handhaving in de eredivisie te bewerkstelligen.

Geplaatst op 22/04/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: