Dameshandbal Foreholte komt iets tekort in spannende wedstrijd

Afgelopen zaterdag was de belangrijkste wedstrijd in de nacompetitie tegen Westfriesland/S.E.W. De sporthal de Tulp barstte zowat uit z’n voegen, dus dat zou wel eens een spannend duel kunnen worden en dat werd het ook. De sfeer was reclame voor het handbalspel in het algemeen. Foreholte herstelde, na een zwakke eerste helft (9-15), heel goed en kwam uiteindelijk net iets tekort (24-25).

De eerste score was voor Foreholte, maar S.E.W. wilde niet meewerken aan een voorsprong voor de Voorhoutsen. Door middel van behoorlijk fysiek spel in de verdediging, sloopten ze geleidelijk aan de spelbepalende speelsters bij Foreholte. Aanvallend konden de beweeglijke speelsters van S.E.W. geregeld zich vrijspelen zonder dat daar geweldig samenspel aan vooraf ging. Daartegenover liep Foreholte achter de feiten aan. De aanvallen duurden te lang voordat er besloten werd wat te doen. Men had ook teveel pogingen nodig om te scoren. Toch duurde het tot de achtiende minuut dat S.E.W. het verschil ging maken. Langzaamaan liepen ze verder weg van een spartelend Foreholte. De dames waren echt even de weg kwijt, want de ruststand belandde op 9-15. Een (te) groot verschil, maar Foreholte kwam herboren uit de kleedkamer.

De linker opbouwster werd vast gezet en dat maakte S.E.W. nerveus en dat drukte aanvallend een stempel op hun spel. Ook in de verdediging moest men vaak aan de noodrem trekken en dat leverde Foreholte een flink aantal zeven meter scores op. Geleidelijk aan kwamen de Voorhoutsen dichterbij en met nog zo’n tien minuten te gaan was de achterstand teruggebracht tot 19-20. De spanning was te snijden in de sporthal. Welke kant zou dit opgaan! De teams vochten voor wat ze waard waren en aan de inzet heeft het zeker niet gelegen. Misschien dat S.E.W. iets fanatieker in het veld stond. Met nog anderhalve minuut op de klok was de stand gelijk, 24-24. Foreholte gooide toen echter op de paal en S.E.W. speelde doeltreffend hun aanval uit. De overgebleven vijftien seconden konden geen draai meer aan de uitslag geven en Foreholte moest heel zuur toezien hoe S.E.W. feest kon vieren na de 24-25 winst. Had Foreholte het niet in de eerste helft laten liggen? Maar een wedstrijd duurt 2 x 30 minuten en dan is elke minuut belangrijk. Topscoorster bij Foreholte was Dana v/d Vlugt-Vincenten met 10 treffers waarvan 5 penalty’s. Verder scoorden Britt van Leijden 3 (2p) en Melanie Zwaan 3, Marisha v/d Geest, Naomi Hoogervorst en Mariska Poot allen 2 en Kim Schuurbiers en Chantal Slegtenhorst 1.

Zaterdag 21 april is de uitwedstrijd tegen E&O in Emmen.

Alle foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken.

Geplaatst op 15/04/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: