Dames Foreholte stellen teleur en verliezen onnodig

V.Z.V. uit ’t Veld won zaterdagavond in Voorhout van een zwak Foreholte met 18-24 en zij konden feest gaan vieren, want een plaats in het volgende eredivisieseizoen was bereikt. Foreholte moet nog behoorlijk aan de bak met als startpunt a.s. zaterdag 14 april tegen S.E.W. in de Tulp om 20.00 uur. In de competitie won Foreholte zowel uit als thuis van V.Z.V. maar nu was de tegenstander meer gebrand op de zege dan Foreholte.

De Voorhoutsen kenden in de goed bezette en sfeervolle sporthal een zwakke start. Met snel aanvalsspel kwamen de gasten binnen zes minuten met 0-4 voor. Trainer/coach Ken van Hasselt vroeg een time-out aan en dat leverde effect. De wedstrijd was inmiddels zeven minuten aan de gang voordat Foreholte het doel wist te vinden. Het duurde tot halverwege de eerste helft totdat Foreholte de achterstand te boven was. Vlak voor rust kwam men op 10-8 mede dankzij mooie schoten van Marisha v/d Geest en uitstekend keeperswerk van Mayra de Boer en Romy Verweij. De eerste helft werd verder vooral gekenmerkt door veel balverlies bij het samenspel tussen de diverse posities. Ook de broodnodige afstandsschoten waren er niet genoeg. De dames wisten ook in totaal drie strafworpen te missen. Ondanks dit alles wist Foreholte halverwege toch met een kleine voorsprong (13-11) de kleedruimte te bereiken.

Het begin van de tweede helft was een kopie van de eerste helft. Ook nu pas na zeven minuten een score voor de thuisclub. Geregeld was er balverlies of te zwakke schoten op doel en inspiratieloos aanvalsspel, waardoor V.Z.V. hun sterke wapen, de break-out naar hartenlust konden uitvoeren. Halverwege de tweede helft kwam V.Z.V. dan ook verdiend voor en wist de voorsprong te behouden. Bij 18-19 werd door Foreholte een strafworp gemist en toen knakte er iets en V.Z.V. kreeg vleugels. Door hard te werken (ze speelden zelfs twee minuten met vier tegen zes) ging de overwinning naar de tegenstander. Foreholte wist in de tweede helft slechts vijf keer te scoren! Uitslag 18-24. De doelpunten kwamen van: Marisha v/d Geest 6, Dana v/d Vlugt en Saskia Kolster 3, Ramona Vink en Chantal Slegtenhorst 2 en Kim Schuurbiers en Naomi Hoogervorst 1.

Komt allen het team aanmoedigen a.s. zaterdag om 20.00 uur in de Tulp tegen S.E.W. uit Nibbixwoud. De punten zijn onmiskenbaar nodig in deze nacompetitie.

Geplaatst op 08/04/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: