Handbaldames Foreholte behalen eerste punten in nacompetitie

Na de deceptie van twee weken geleden, toen verloren werd bij S.E.W., hetgeen niet nodig en niet verwacht was, moest nu wel van E & O uit Emmen gewonnen worden, want in de competitie werd twee keer ruim gewonnen. Het is zaak voor de Voorhoutsen om deze beide teams achter zich te houden om het verblijf in de eredivisie te kunnen continueren. Omdat de Tulp bezet was, werd uitgeweken naar de Wasbeek in Sassenheim, alwaar heel veel toeschouwers met de muzikale klanken van Purple United het team zagen winnen, want na een ruststand van 14-11 werd het uiteindelijk 30-17.

De Voorhoutsen kenden een moeizame start. Net als de tegenstander hanteerde men een defensieve verdediging. Desondanks wilden de dames continue de verdediging in. Er was dus heel veel fysiek contact/irritaties en dat bepaalde wel de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kon Foreholte dan toch enigszins afstand nemen van E & O met 10-5. Maar E & O kon redelijk bijblijven door in de verdediging flink op de “man” te spelen. Dat resulteerde binnen 20 minuten in een rode kaart. Ook in hun eigen verdediging moest Foreholte aanpakken, want E & O denderde vaak door. In totaal ontving Foreholte tien terechte penalty’s (waarvan negen benut) en E & O kreeg er twee. Ruststand 14-11.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Veel meningsverschillen, met name vanaf de zijlijn, deed de wedstrijd niet bekoren. Beide teams gingen gebukt onder de vele tijdstraffen (beide 5 x), hoewel de wedstrijd in feite sportief verliep. In de tweede helft liet Foreholte zien, het betere van het spel te hebben. De afstandsschoten, cirkelspel, breaks en keeperswerk was veel beter verzorgd. Met name Britt van Leijden kende een superdag, zowel verdedigend als aanvallend stak ze boven iedereen uit. Een aantal doelrijpe kansen werden nog door beide teams vakkundig om zeep geholpen. Verder was de tweede helft erg rommelig door de vele strafworpen en de uitsluitingen. Via 20-13 en 26-15 werd het 30-17.

Voor Foreholte scoorden: Britt van Leijden 8 x, Dana v/d Vlugt-Vincenten 6 x, Ramona Vink 5 x, Marisha v/d Geest 4 x, Saskia Kolster en Melanie Zwaan 2 x en 1 x door Kim Schuurbiers, Chantal Slegtenhorst en Lot van Kampen.

Zaterdag 7 april volgt de derde wedstrijd van de nacompetitie in de Tulp in Voorhout tegen VZV. Om 20.45 uur wordt gestart. Hierna volgt nog één thuiswedstrijd en twee uitwedstrijden. Komt u zoveel mogelijk de meiden van Foreholte aanmoedigen nu het nog kan en zij waarderen het ten zeerste.

Geplaatst op 01/04/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: