Dames 2 pakt kampioenschap en promoveert

Na een geheel ongeslagen seizoen, waarin twintig keer werd gewonnen en één keer gelijk en nog één te gaan, sloten de reserves van de eredivisionist uit Voorhout hun competitie in de Hoofdklasse grandioos af met een kampioenschap en sluiten aan in de landelijke tweede divisie. In deze klasse speelde het team van dames 1 vijf jaar geleden nog. Zij handballen nu na de tweede en eerste divisie in de eredivisie. Een mooie aansluiting nu van het tweede. De één na laatste wedstrijd was afgelopen zaterdag in de Tulp tegen SC Twist uit Vlaardingen. Zij staan op de achtste plek, maar uit werd maar met 20-24 gewonnen, dus Foreholte was gewaarschuwd. Toch werd na een moeizame eerste twintig minuten en na een 13-9 ruststand met 24-11 gewonnen.

Foreholte kende een slechte start in een gezellige en goed gevulde sporthal. Tegenstander SC Twist wist met fel, snel, beweeglijk en gevarieerd handbal de Voorhoutsen bij te blijven. Foreholte verzuimde regelmatig de vrije kansen te verzilveren en verdedigend lieten ze zich afleiden door de aanvallende aspiraties van hun tegenstander. Veel hadden ze te danken aan het vele goede keeperswerk van Williënne v/d Plas en in de tweede helft van junior Romy Verweij. Halverwege de eerste helft was de stand nog steeds gelijk, 6-6, maar na twintig minuten zag je de vaardigheden bij de bezoekers afnemen. Foreholte ging op een andere manier verdedigen en beetje bij beetje namen zij afstand. Door een paar zeven meters en wat snelle breaks was het 13-9 bij rust.

De tweede helft was eigenlijk heel bizar. SC Twist dat heel laat uit de kleedkamer kwam, kon niet waarmaken hetgeen ze waarschijnlijk van plan waren. Ook Foreholte liet het in zoverre afweten, dat ze 33 pogingen nodig hadden voor elf doelpunten. En hier zaten volledig vrije kansen, alleen voor de keepster, bij. Gelukkig was het verdedigend in orde en had ook SC Twist wel erg veel moeite met scoren; slechts twee keer in de tweede helft. Het team van trainer/coach Gert-Jan van der Lans, met overwegend jeugdige handbalsters, wist goed te profiteren van o.a. overtalsituaties en na tien minuten was het 18-10. Door de vele gemiste kansen was het tien minuten later slechts 20-11. Tot aan het slot ging het wat beter en konden de dames feest gaan vieren met een ruime overwinning, 24-11. Een prima prestatie.

Voor Foreholte scoorden: Nikki v/d Post 6, Merel van Drueten 5, Anouk Zwaan 4, Anabel Arroyo 3, Manon Morriën en Noëlle Vos beide 2, Mariska Poot en Feline Verweij beide 1 en Lot van Kampen, Lisanne Ruiter, Romy van Duin en Dana Cornelissen completeerden het kampioensteam.

Geplaatst op 25/03/2018, in Dames 2, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: