Onnodig verlies handbaldames Foreholte

Ze hadden er zoveel zin in, om de nacompetitie te starten met winst. Niets was minder waar. Na een behoorlijk zwakke eerste helft (rust 14-9) stelde de Voorhoutsen enigszins orde op zaken in de tweede helft, maar het was te weinig om twee punten mee te nemen uit Wognum. S.E.W. sloot winnend af met 21-18.

Binnen twintig seconden schoot cirkelloopster Ramona Vink de bal al in het doel. Dat beloofde wat. Maar het liep heel anders. Foreholte bleek een moeizame dag te hebben, vooral met het creëren van schotkansen. Vanaf de opbouw werd Marisha v/d Geest gemist met haar knalharde schoten. Ook verdedigend was men te laks bezig. De wil was er wel, maar het lukte allemaal net niet. Halverwege de eerste helft was het 8-4 en het verschil kwam nog op zes doelpunten en met de rust was het 14-9. Het was zaak vanaf het fluitsignaal van de tweede helft het initiatief te nemen in de wedstrijd. Verdedigend ging het nu beter. S.E.W. wist vaak geen antwoord hierop en had een periode van vijf en zelfs tien minuten waarin ze niet scoorden. In hun verdediging moesten ze aan de noodrem trekken zodat er geregeld iemand een tijdstraf uit moest zitten. Toch lukte het de Voorhoutsen niet om hier van de profiteren. Door foutief afspelen, vangfouten en slappe schoten op doel, maakte Foreholte het zich onnodig moeilijk. Met nog vijf minuten te spelen werd het nog 19-16 en was er nog hoop, maar S.E.W. maakte het karwei af in een volle zaal met luidruchtige muziek en supporters, 21-18. Voor Foreholte scoorden: Dana v/d Vlugt-Vincenten 6, Naomi Hoogervorst 4, Ramona Vink en Britt van Leijden beide 3 en Melanie Zwaan en Kim Schuurbiers beide 1.

Zaterdag 24 maart is er geen wedstrijd, maar 31 maart in sporthal Wasbeek in Sassenheim staat het Emmense E&O als tegenstander te wachten. Kom het team aanmoedigen in de nacompetitie.

Geplaatst op 18/03/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: