Dames Foreholte winnen overtuigend laatste wedstrijd én sportprijs gemeente Teylingen

Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de eredivisie. Hierna volgt de nacompetitie met de teams die als nummer 7, 8, 9 en 10 zijn geëindigd. Foreholte sloot de competitie af als achtste en start met drie bonuspunten. Afgelopen week ontvingen de dames 1 en 2 de sportprijs vanwege de promotie naar de eredivisie en het geweldige seizoen 2017. Geheel terecht. De laatste weken zijn de Voorhoutsen weer in goede doen en afgelopen zaterdag moest ook V.Z.V. uit ’t Veld eraan geloven.

De Foreholte-dames moesten het deze keer zonder de twee vaste keepsters doen, vanwege ziekte en een blessure. Gelukkig kan Foreholte beschikken over twee talentvolle junioren van 17 en 16 jaar; Romy Verweij en Marit Huiberts (Marit is sinds kort geselecteerd voor jong-jong Oranje). Zij keepten beide een fantastische halve wedstrijd. V.Z.V. scoorde bij beide slechts tien keer! Een prachtig moment was, dat Marit Huiberts na het veroveren van de bal, zag dat de keepster van V.Z.V. uit haar doel was en toen op een haar na (paal) niet scoorde na een worp over de gehele lengte van het veld. Maar ook de veldspeelsters waren bij de les en naast het goede collectieve verdedigen o.l.v. Britt van Leijden was men ook in de aanval op schot. Met name Marisha v/d Geest die zeven keer wist te scoren. De hele eerste helft ging de score gelijk op. De dames gaven elkaar weinig ruimte om hun acties te ondernemen. Halverwege de eerste helft was het 7-6. Foreholte leed hierna echter geregeld balverlies, waardoor V.Z.V. met snelle breakouts tegen kon scoren. De Voorhoutsen toonden echter een goede veerkracht en liet de tegenstander niet langszij komen. Ruststand was 11-10. De tweede helft kende een wat grilliger verloop, waardoor enkele uitsluitingen volgden. Beide teams wilden winnen en deden er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Toch was het de thuisploeg dat het heft in handen nam en een kleine voorsprong wist te nemen. V.Z.V. moest gaan forceren, maar Foreholte hield stand. Via 17-12 en 20-16 werd het uiteindelijk 24-20.

Naast Marisha v/d Geest scoorden Dana v/d Vlugt-Vincenten 5 x, Melanie Zwaan 3 x, Ramona Vink, Lot van Kampen en Britt van Leijden allen 2 x en Kim Schuurbiers, Malu Oud-Zandbergen en Saskia Kolster allen 1 x.

Zaterdag 17 maart is de eerste nacompetitiewedstrijd in Nibbixwoud tegen S.E.W. Heel veel supporters zijn hierbij nodig om het team naar de overwinning te ondersteunen. De aanvangstijd was nog niet bekend bij het verschijnen van dit verslag.

Klik hier om alle foto’s van deze wedstrijd te bekijken.

Geplaatst op 11/03/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: