Collectief sterk Foreholte

I.v.m. Challenge Cup verplichtingen van Quintus in Zagreb, werd de competitiewedstrijd thuis tegen Foreholte naar donderdag 1 maart verplaatst. De wedstrijd in Voorhout werd door Foreholte dik verloren en ook nu zou het niet makkelijk worden in deze avondwedstrijd, doordeweeks. Echter dit team, dat derde staat op de ranglijst, had te kampen met ziektes en blessures. Foreholte ook, maar Quintus kan daarentegen over een veel bredere selectie beschikken. Toch werd het een goede wedstrijd van Foreholte kant.

Quintus nam het heft in handen in de beginfase. Daar waar Foreholte balverlies leed, wist Quintus wel te scoren. Binnen vijf minuten was het 5-1. Een time-out volgde. De Voorhoutsen pasten hun verdediging aan en hierna bleek Quintus toch wat meer moeite te hebben met het collectief sterk optreden van een zowel verdedigend als aanvallend goed Foreholte. Na tien minuten was het 7-5. Nu weer een time-out, nu bij Quintus, waarna de teams er een spannend geheel van maakten. Tien minuten voor de rust kwamen de paarsen zelfs tot 12-11 terug. Quintus dat veel meer fysiek, technisch en tactisch is onderlegd dan Foreholte moest opboksen tegen het sterke collectieve spel van de bezoekers. Halverwege was de stand 18-14, met alle mogelijkheden nog voor een goed resultaat.

In het begin van de tweede helft posteerde Quintus ook een open verdediging, maar Foreholte kon er redelijk goed mee overweg. Na tien minuten was het 23-19. Beide teams waren nogal slordig in het afmaken van de schotkansen. Menig bal landde op het houtwerk of net naast het doel. Het overigens zeer sportieve duel, werd wat harder en er volgden beiderzijds wat tijdstraffen, met meer mogelijkheden tot scoren. Met name Quintus wist hier wel raad mee. Geleidelijk aan slopen de meiden uit Kwintsheul weg bij de Voorhoutsen, die het conditioneel zwaar kregen. Halverwege de tweede helft was de achterstand 27-20 en via 31-24 werd de uitslag op 35-27 bepaald. Romy Verweij keepte een hele solide wedstrijd en de doelpunten kwamen van: Ramona Vink en Saskia Kolster beide 5 x, Dana v/d Vlugt-Vincenten, Britt van Leijden, Marisha v/d Geest, Malu Oud-Zandbergen, Nikki v/d Post, Kim Schuurbiers, Naomi Hoogervorst en Melanie Zwaan allen 2 x en Chantal Slegtenhorst 1 x.

Attentie: I.v.m. de puntenverdeling bij de start van de nacompetitie die na de volgende wedstrijd plaats vindt, is het van belang, dat de wedstrijd van zaterdag 10 maart om 20.45 uur tegen V.Z.V. uit ’t Veld in sporthal de Tulp gewonnen gaat worden door de Voorhoutsen. Kom dus allemaal naar de hal en moedig de speelsters hierbij aan!

Geplaatst op 03/03/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: