Uitwedstrijd in Emmen altijd lastig

Afgelopen zaterdag moesten de Voorhoutsen naar het Emmense Misker/E & O, dat zich op de laatste plaats in de eredivisie bevindt zonder overwinning nog. Foreholte heeft net als S.E.W., vier partijen gewonnen. Toch is het in Emmen altijd hard werken voor elke meter. Zeker wanneer aanvoerster en routinier Naomi Hoogervorst ontbreekt wegens werkomstandigheden in het buitenland. Ook afwezig waren Williënne v/d Plas en Lot van Kampen, zij waren ziek. Mayra de Boer was nog geblesseerd en junior Marit Huiberts weer terug op de bank, terugkomende van een lastige blessure. Kortom er waren weer wat nodige aanpassingen te doen door trainer/coach Ken van Hasselt. Na een 8-16 ruststand werd het toch een verdiende overwinning met 23-31 als eindstand.

Foreholte kende een matige start. E & O was niet van plan om het Foreholte makkelijk te maken. Dat lukte hen ook aardig met het onbeholpen gedrag met name in hun verdedigende acties. De Voorhoutsen hadden het moeilijk dit te accepteren en terecht. Het was zaak zich te richten op het eigen spel. Zo’n acht minuten voor de rust kwamen ze “los” van E & O. Van 8-9 liep men uit naar 8-16 halverwege, mede dankzij het prima keeperswerk van junior Romy Verweij. In de tweede helft deed E & O er nog een schepje bovenop om de wedstrijd naar hun hand te kunnen zetten. Foreholte zakte wat weg, veel foutieve passes, minder sterk verdedigen en slechtere schoten op doel resulteerde in slechts vijftien scores uit 25 pogingen. Maar de toon was in de eerste helft gezet, dus dat speelt wat makkelijker. Halverwege de tweede helft was het 13-23. Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was van beide kanten, wist Foreholte toch het hoofd koel te houden in bijzijn van de in grote getale meegereisde supporters. Winst met 23-31, waarvan de scores waren van: Dana v/d Vlugt-Vincenten 9 x, Ramona Vink 6 x, Malu Oud-Zandbergen 4 x, Saskia Kolster en Nikki v/d Post beide 3 x en Britt van Leijden, Marisha v/d Geest en Melanie Zwaan allen 2 x.

Donderdag 1 maart volgt een lastige doordeweekse uitwedstrijd tegen de nummer drie, Quintus in Kwinstheul. Het zou wat wezen wanneer de dames punt(en) zouden kunnen meenemen naar Voorhout. Komt allen aanmoedigen. De wedstrijd is om 20.30 uur.

Geplaatst op 25/02/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: