Handbaldames Foreholte laten stijgende lijn zien

Zaterdagavond was Westfriesland/S.E.W. uit Nibbixwoud op bezoek in Voorhout. Zij hebben vier punten meer dan Foreholte, dus was het zaak om te winnen m.b.t. de puntenverdeling bij de nacompetitie. De stijgende vorm laat zich duidelijk zien en Foreholte liet S.E.W. geen moment in de wedstrijd komen. Na een 17-10 ruststand werd het uiteindelijk 33-24.

Aanvankelijk ging de strijd gelijk op in de sfeervolle sporthal de Tulp, maar in het achterhoofd de slechte uit-wedstrijd was waakzaamheid geboden. Tot halverwege de eerste helft werd om en om gescoord. S.E.W. had echter veel balverlies en kwam hierna moeizaam tot scoren. Foreholte echter bleef wel raak gooien (17 uit 21) en kon teren op een stabiele verdediging onder aanvoering van Britt van Leijden en Dana v/d Vlugt-Vincenten en met achter zich twee betrouwbare keepsters Romy Verweij of Williënne v/d Plas. Keepster Mayra de Boer haakte eerder in de week op de training geblesseerd af vanwege een blessure aan haar enkel. S.E.W. wist een kwartier in de eerste helft niet te scoren en kwam in totaal op slechts tien scores. Rust 17-10.

Trainer/coach Ken van Hasselt stuurde in de tweede helft dezelfde selectie het veld in. Maar hoewel S.E.W. er alles aan deed om terug te komen in de wedstrijd, was het gat toch te groot. Onder aanvoering van o.a. de snelle, beweeglijke Chantal Slegtenhorst die zeven keer scoorde en een stabiele Dana v/d Vlugt-Vincenten die tien keer het net wist te vinden was de tweede helft wel rommeliger en vielen er een aantal tijdstraffen. Maar de winst kwam niet in gevaar, want via 23-16 en 28-20 speelden de Voorhoutsen de wedstrijd goed uit naar 33-24. Verder scoorden voor Foreholte: Ramona Vink (sterk aan de cirkel) en Kim Schuurbiers beide 4 x, Naomi Hoogervorst 3 x, Saskia Kolster en Malu Oud-Zandbergen beide 2 x en Melanie Zwaan 1 x.

Zaterdag 24 februari is de verre uitwedstrijd in Emmen tegen Misker/E&O om 20.00 uur in sporthal Angelslo.

Geplaatst op 18/02/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: