Ondanks sterke wedstrijd geen winst voor Foreholte

Cabooter Group/Handbal Venlo dat drie plekken hoger staat op de ranglijst was afgelopen zaterdag op bezoek in sporthal Tulp, waar het bijzonder gezellig was vanwege de vele toeschouwers al dan niet carnavalesk verkleed en gezellige muziek van Purple United. Handbal Venlo was gekomen om twee punten mee te nemen naar huis, want ze willen graag de competitie afronden in de kampioenspoule. Maar Foreholte knokte voor wat het waard was, maar moest helaas na een 13-13 ruststand met 21-23 de punten aan Venlo laten.

Na de slechte uitwedstrijd waarin met elf doelpunten verschil werd verloren, waren de Voorhoutsen nu van plan om dit recht te zetten. Dat het lastig zou worden wist men wel, maar Venlo moest er diep voor gaan. Beide teams hielden het bij een defensieve verdediging, dus afstand schoten hadden het meest succes. En dat was nou net het mindere puntje bij Foreholte. Van de inzet kan niets gezegd worden, dat was formidabel. En keepster Mayra de Boer stond weer als een huis in haar doel. Enkele keren kreeg ze ook schoten richting en bovenop haar gezicht. Dit was de aanleiding voor de scheidsrechters om een speelster van Venlo vlak voor rust met rood van het veld te sturen. Halverwege de tweede helft werd de Voorhoutse keepster toch gewisseld voor de overigens ook sterk spelende junior Romy Verweij. De score ging geheel gelijk op. Het was gewoon heel spannend omdat beide teams moeite hadden met elkaars verdediging en met het afronden van kansen. Toch lukte het Foreholte om vijf minuten voor de rust op 13-10 voorsprong te komen. Dit kon men niet vasthouden, want door rommelige situaties werd het een 13-13 ruststand. Na rust scoorde Foreholte als eerste, maar hierna was het twaalf minuten stil. Terwijl Venlo gewoon door ging met scoren, probeerde Foreholte het lek boven te krijgen. Het verdedigen onder aanvoering van een sterke Britt van Leijden ging goed, maar meer dichterbij dan twee doelpunten kwamen de Voorhoutsen niet meer. Halverwege de tweede helft was het 17-19. Trainer coach Ken van Hasselt deed beroep op zijn gehele selectie, maar het mocht niet baten, hoewel op het einde de score van 19-23 naar 21-23 werd getild. Meer zat er niet in. Dit was het.

Voor Foreholte scoorden: Chantal Slegtenhorst 5, Britt van Leijden 3, Ramona Vink, Marisha v/d Geest, Kim Schuurbiers, Dana v/d Vlugt-Vincenten, Saskia Kolster en Anouk Zwaan allen 2 en Naomi Hoogervorst 1.

Zaterdag tijdens het carnavalsfeest(!) gaat de reis naar Borhave in Borne. Om 19.00 uur vangt de wedstrijd aan.

Geplaatst op 04/02/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: