Ongelijke strijd Dames 1

Afgelopen dinsdagavond (9 januari) werd de competitiewedstrijd tegen de (ongeslagen) koploper Succes Schoonmaak/V.O.C. in Amsterdam-Noord reeds verspeeld (programma van 13 januari). Behalve het handballen tegen de nummer één moeten de dames uit Voorhout eerst ook nog reizen vanaf het werk en nog snel even wat eten. Voor V.O.C. iets makkelijker. Bovendien beschikt V.O.C. over een goed handbalniveau over de hele breedte. Ze zijn veelvuldig lands- en bekerkampioen. Een aantal speelsters trainen mee met Jong-Oranje. Na een 19-7 ruststand werd het uiteindelijk een 33-14 nederlaag voor het vorige team van de nu bij V.O.C. trainer/coach zijnde Ricardo Clarijs. De thuiswedstrijd in september ging met 22-32 verloren.

Marisha v/d Geest is nog herstellende van een knie-operatie en topscoorster Dana v.d. Vlugt-Vincenten liep in de eerste helft een knieblessure op en bleef verder aan de kant, waardoor er weinig schotkracht overbleef vanuit de tweede lijn. Een kwartier lang konden de Voorhoutsen de landskampioen volgen tot 7-5. Hierna liep V.O.C. gemakkelijk weg, voornamelijk door het achttien jarige talent op de rechteropbouw. Zij scoorde zelf tien keer, maar speelde ook de cirkel regelmatig vrij en was betrokken bij de vele break-outs die gevolg waren van foutief afspelen aan Voorhoutse zijde en schoten op doel, waar geen kracht achter zat. Gelukkig hielden beide Foreholte keepsters “Willemien” v/d Plas en Mayra de Boer door hun goede werk, de schade nog beperkt. De vele trainingsuren van V.O.C. betaalden zich uit en Foreholte moest zich daarbij neerleggen. Ook conditioneel kwam de nummer acht (van de tien) van de ranglijst veel te kort. Hoewel de Voorhoutsen beslist voor een beter resultaat bleven knokken, moest men toch met een ruime nederlaag genoegen nemen, ondanks de aanmoedigingen van de vele meegereisde supporters.

Voor Foreholte scoorden: Britt van Leijden en Melanie Zwaan 3, Naomi Hoogervorst en Chantal Slegtenhorst 2, Dana v/d Vlugt-Vincenten, Ramona Vink, Lot van Kampen en Saskia Kolster allen 1.

Op zaterdag 20 januari 20.45 uur volgt een minstens zo lastige wedstrijd, maar dan in de Tulp tegen nog een kampioen, namelijk Morrenhof Jansen Dalfsen (nu plaats twee). Uw paarse supportershart kunnen de dames goed gebruiken en geven de broodnodige steun. Komt allen!

Geplaatst op 11/01/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: