Collectief sterk Foreholte goed voor twee winstpunten

Eindelijk de eerste punten uit tegen een tegenstander van gelijke waarde. Maedilon/VZV uit ‘t Veld mocht proberen de punten thuis te houden, maar ze hadden zich verkeken op de dadendrang van het team uit Voorhout. Als één team hebben de Voorhoutsen vanaf het begin de leiding genomen. Halverwege was het 11-17 en na een super spannende tweede helft was het uiteindelijk 22-25 voor Foreholte.

Op volle oorlogssterkte (met daarbij Purple United en de vele supporters) gingen de dames van trainer/coach Ken van Hasselt helemaal voor de twee punten. Helaas zaten Marisha v/d Geest en Marit Huiberts geblesseerd aan de kant. Foreholte kwam goed uit de startblokken en VZV schrok hiervan. Binnen drie minuten stond het 0-4. VZV liet het niet hierbij zitten en vocht zich terug met hun snelle, beweeglijke spel en goede afstandsschoten. Na elf minuten was het 5-6. Foreholte paste daarop hun verdediging aan en VZV had hier zichtbaar moeite mee. Ze kwamen bijna niet door de sterk opererende defensie. Dat gaf aanvallend ook vleugels. Vanaf diverse posities was er gevaar. De 11-17 ruststand was verrassend, maar niet minder terecht.

De tweede helft kende een bijzonder verloop. Door sterk verdedigen, goed keeperswerk en fouten in het afspelen lukte het beide teams om bijna negen minuten niet te scoren. In de sfeervolle sporthal van VZV zat iedereen op het puntje van de Noordhollandse banken. De eigen speelsters deden er alles aan om Foreholte een halt toe te roepen. Halverwege de tweede helft was het 14-20 en met nog zes minuten te spelen kroop VZV dichterbij tot 19-24. Hierna stopte keepster Mayra de Boer met een geweldige reactie een break van VZV. Met nog drie minuten op de klok was het 20-25. Met twee goed uitgevoerde breaks als afsluiting was het VZV uiteindelijk toch niet gelukt om Foreholte op de ranglijst voor te blijven. Eind 22-25.

Scores van: Dana v/d Vlugt-Vincenten 10 (5 penalty’s), Kim Schuurbiers 6, Ramona Vink 2 en 1 van Lot van Kampen, Nikki v/d Post, Naomi Hoogervorst, Malu Oud-Zandbergen, Saskia Kolster, Chantal Slegtenhorst en Britt van Leijden.

Dinsdagavond 9 januari 20.00 uur wordt de wedstrijd tegen VOC in Amsterdam van zaterdag 13 januari vooruit gespeeld. VOC is de huidige landskampioen.

Geplaatst op 07/01/2018, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: