Dames 1 naar eerste winst in eredivisie

Afgelopen zaterdag was het team van E & O uit Emmen op bezoek in de Tulp. Zowel E & O als Foreholte zijn nog op zoek naar de eerste winst in deze competitie. Foreholte promoveerde vorig seizoen en Emmen wist na de degradatiewedstrijden in de eredivisie te blijven. Dit jonge team had het moeilijk met de Voorhoutsen, waar enkele meer ervaren speelsters meedoen. Na een 15-7 ruststand kon Foreholte een mooie, verdiende overwinning noteren, 35-21.

Foreholte kende een goede start. Met degelijk spel, waarin plaats was voor goede balcirculatie en mooie scores was het na een kwartier 8-2. Cirkelspeelster Ramona Vink had weinig te vertellen in de hechte 6-0 defensie van E & O. Daardoor kon ze wel ruimte aan de cirkel creëren voor haar teamgenoten. In de verdediging was het met name Britt van Leijden, die een puike partij stond te verdedigen. E & O moest het vooral van haar, overigens talentvolle hoekspeelsters hebben. Het is dat Foreholte in de laatste tien minuten voor rust een zestal open kansen niet benutte, anders was de 15-7 ruststand zeker nog hoger uitgevallen.

In de tweede helft veranderde de coach van E & O van dekking. Dit was weer even aanpassen, maar de Voorhoutsen speelden heel gedisciplineerd. Ze profiteerden van de geboden ruimte, met name de cirkel- en de hoekspeelsters, maar óók E & O wist te scoren. Een kwartier lang wisten ze Foreholte bij te blijven; het verschil bleef steken op negen of tien scores. Chantal Slegtenhorst liet zien over een lange adem te beschikken, want ze wist nog even zes mooie doelpunten vanuit haar hoekpositie en via de break te maken. Beide keepsters te weten Marit Huiberts en Mayra de Boer (beide keepten één helft) deden goed hun werk en keerde menig schot van E & O. Daartegenover hadden de Foreholte speelsters een prima schotpercentage. Foreholte kan terugkijken op een goede wedstrijd met een prima resultaat. Voor Foreholte scoorden: Ramona Vink 8, Chantal Slegtenhorst 6, Saskia Kolster en Dana Vincenten beide 4, Marisha v/d Geest, Naomi Hoogervorst en Britt van Leijden allen 3, Lisanne Ruiter 2 en Kim Schuurbiers en Melanie Zwaan beide 1.

Zaterdag 23 december de topper tegen de nummer twee Quintus uit Kwintsheul. Zij komen om 20.00 uur de degens kruisen met Foreholte in de Tulp. Net als zaterdag hopen de meiden van trainer/coach Ken van Hasselt weer op volle tribunes met veel aanmoedigingen. Komt u ook? Het is de laatste wedstrijd van het jaar.

Geplaatst op 17/12/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: