Handbaldames Foreholte onderuit in Venlo

Afgelopen zaterdag was iedereen er klaar voor. Na de 2,5 uur durende busrit waren de verwachtingen van de vele meegereisde supporters gespind op een goed resultaat. Gezien de eerdere uitslagen was er de mogelijkheid tot een goed resultaat. Niets was minder waar. Na een nog ietwat acceptabele 13-9 achterstand bij rust was het na 2 x 30 minuten een afstraffing, 29-18. Foreholte startte goed. Scoorde als eerste en na een kwart wedstrijd was het 6-4 voor Venlo. Het liep niet echt bij de Voorhoutsen. Het baltempo was te laag en te voorspellend en verdedigend was de communicatie niet altijd zoals die moet zijn. Marisha v/d Geest was de enige die met haar schot uit de tweede lijn zeven maal doeltreffend was. Rust 13-9.

Gezien de eerste helft was het wel duidelijk, dat de dames in de tweede helft wel uit een ander vaatje moesten gaan tappen om de winst naar Voorhout mee te nemen. Er gebeurde van alles in de tweede helft, maar de Voorhoutsen kregen de trein niet meer op de rails. Eerst werd de 13-10 nog wel binnen geschoten, maar binnen vier minuten stond Venlo op 18-10. De dames vielen als los zand uit elkaar en het zelfvertrouwen zakte zienderogen verder weg. Halverwege de tweede helft was het 23-14 en het gat was geslagen. Door enkele tijdstraffen werd het allemaal nog rommeliger en Foreholte moest teleurgesteld toezien dat Venlo wel erg makkelijk aan de doelpunten kwam. Het laatste fluitsignaal kwam bij een 29-18 eindstand. Voor Foreholte scoorden Marisha v/d Geest 7 x, Dana Vincenten 3 x, Kim Schuurbiers en Nikki v/d Post beide 2 x en Britt van Leijden, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Saskia Kolster 1 x.

Wat tegenzit is dat de competitie weer drie weken stil ligt, zodat dit niet bevorderlijk is voor de continuering. Wel is er donderdag 9 november bekercompetitie in Kwintsheul tegen Quintus 2 om 20.00 uur. Laten we hopen, dat deze nederlaag weggepoetst kan worden, door een prachtige wedstrijd te laten zien. Kom de dames aanmoedigen.

Geplaatst op 05/11/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: