Zaterdag 28 oktober: HV Foreholte E2 – Oliveo E4

Teleurstelling had de overhand bij de kinderen van de E2 na afloop van de wedstrijd tegen Oliveo zaterdagmiddag. Hoewel Oliveo de score vrij snel opende met een verrassend schot in de linkse hoek, wist Foreholte toch met een flinke voorsprong de rust in te gaan. Jolijn scoorde de 1-1 vanuit een mooie break-out en zowel Maik als Pepijn wisten vanaf enkele meters voor de cirkel middels een sprongschot over de verdediging heen te scoren. Maik herhaalde dit kunstje nog drie keer in de eerste helft en Dylan zag zijn doelpunt helaas afgefloten worden door een voetfout. De wedstrijd werd sowieso wat strenger gefloten dan de kinderen gewend zijn. Zo kreeg Foreholte een penalty tegen die gelukkig werd gehouden door keepster Robin. Met Oliveo die nog tweemaal scoorde werd de ruststand 6-3 voor Foreholte.

Het spreekwoord “een bal kan raar rollen” is op de tweede helft wel erg van toepassing en verklaart het teleurstellende gevoel. Naarmate de tweede helft vorderde kantelde de wedstrijd namelijk in het voordeel van Oliveo. Boyd was met twee mooie doelpunten nog hard op weg naar een hattrick en ook Maik kon nog een keer scoren. In de verdediging liet Foreholte echter regelmatig gaten ontstaan waar Oliveo dankbaar gebruik van maakte en zeven maal wist te scoren. Opnieuw werd een penalty tegen gegeven voor een duw in de rug, maar die ging langs het doel. Waar iedereen halverwege de wedstrijd dacht “deze is in the pocket” eindigde de wedstrijd in een verrassende 9-10 eindstand voor Oliveo.

Was het de keepster van Oliveo uit de eerste helft die een hele goede aanvalster bleek in de tweede helft? Waren het de vele wissels in het complete team met tien spelers? Er vallen altijd wel redenen te bedenken, maar feit blijft dat Foreholte minder gefocust was en Oliveo een terechte winnaar van deze wedstrijd was. Een goede les voor de kinderen in het omgaan met teleurstellingen.

Doelpunten: Maik 5x, Boyd 2x en Jolijn en Pepijn 1x

De jongens en meisjes van de E2 hebben sowieso al veel geleerd in het afgelopen veldseizoen. Voor de acht spelers die zijn doorgestroomd uit de F was het even wennen aan een groter veld, groter doel en grotere bal. Ook het positiespel en de meer fysieke weerstand van de tegenpartij waren nieuw voor ze. Pepijn en Maik speelden vorig jaar al in de E, maar zij waren op hun beurt de rol van meer ervaren speler nog niet gewend. Kortom… het was wennen voor iedereen. Maar met drie gewonnen, drie verloren en één gelijke wedstrijd hebben Pepijn, Maik, Boyd, Dylan, Ethan, Lucas, Sem, Jolijn, Nienke en Robin een goed en leuk veldseizoen afgesloten. En nu snel de teleurstelling van zaterdag vergeten en op naar nog veel speelplezier in de zaal!

Geplaatst op 30/10/2017, in Jeugd E2, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Natuurlijk wil je altijd graag winnen. Maar het was een spannende wedstrijd, waarvan jullie weer kunnen leren. Als team worden jullie daar alleen maar sterker van. Veel succes allemaal.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: