Handbalsters Foreholte komen in zinderende wedstrijd net iets te kort voor zege

De start van de eredivisie staat in het teken van de vele onderbrekingen i.v.m. Europese wedstrijden van een aantal ploegen. Na eerst van landskampioen V.O.C. en daarna bekerwinnaar Dalfsen verloren te hebben, lag de competitie even stil. Afgelopen zaterdag werd de derde wedstrijd gespeeld en Foreholte had V&L uit Geleen op bezoek. Dit team dat op een gedeelde eerste plaats staat in de eredivisie liet zien, dat met meer trainingsuren meer bereikt kan worden. Hoewel het 27-32 verlies, na de 16-18 ruststand geenszins aangaf dat de Foreholte dames niets in de eredivisie te zoeken heeft.

Foreholte startte voortvarend. De doelpunten vielen om en om. Halverwege de eerste helft stond het 9-10. De Voorhoutsen hadden voornamelijk moeite met het snelle omschakelen van aanval naar het verdedigen. V&L maakte hier gebruik van door snelle tegenaanvallen. Ook verdedigend beschikte de ploeg uit Geleen over het nodige intelligente fysiek. In het laatste gedeelte van de eerste helft leek Foreholte even de weg kwijt te zijn, want het werd 11-17, maar de dames herpakten zich en wisten in vijf minuten vijf maal te scoren. Desondanks liep Marisha v/d Geest tegen twee tijdstraffen op en moest op haar hoede zijn in het verdedigen. Rust was 16-18.

Met een goed gevoel werd aan de tweede helft begonnen. Junior (16 jaar) Marit Huiberts die een prima eerste helft keepte gaf het stokje over aan Mayra de Boer voor de tweede helft. Het werd een spannende periode. V&L wilde zich niet gewonnen geven en Foreholte vocht voor wat men waard was. Het is dan jammer dat bepaalde beslissingen, op bepaalde momenten van de wedstrijd van invloed kunnen zijn op het verloop hiervan. Tot halverwege de tweede helft kon het hardwerkende Foreholte het bijbenen. Het was toen 24-24. Daarna liep V&L bij Foreholte weg, want de Voorhoutsen konden tien minuten het doel niet vinden. Het gat was geslagen en Foreholte kon het niet meer dichten. Eind 27-32. Foreholte kan terugkijken op een leerzame en spannende wedstrijd voor de in grote getale opgekomen handballiefhebbers op de tribunes. De doelpunten kwamen van de hand van: Dana Vincenten 5, Chantal Slegtenhorst 4, Ramona Vink, Malou Oud en Marisha v/d Geest 3, Saskia Kolster, Melanie Zwaan en Lot van Kampen 2 en Britt van Leijden, Kim Schuurbiers en Lisanne Ruiter 1.

Zaterdag 4 november is er een wedstrijd in Venlo. Het zal er wederom om gaan spannen. Wellicht dat de dames de twee punten uit Limburg kunnen meenemen, dat zou verrassend zijn.

Dames 2
Dames 2 speelde hun vierde wedstrijd in de Tulp reeds vóór de dames 1 tegen het tweede van het Haagse Hellas. Het nog ongeslagen team uit Voorhout, wist ook de vierde partij, als nieuwe ploeg in de Hoofdklasse, in winst om te zetten. Na een aftastend begin, ging het bij de Voorhoutsen gaande de wedstrijd steeds beter draaien. Met snel en gevarieerd spel was het al 22-10 bij rust.

Ook in de tweede helft liet het jonge team van coach Gert-Jan v/d Lans zien dat ze mee kunnen draaien om de bovenste plaatsen, want na vier speelrondes staan ze ongeslagen bovenaan. De eindstand was 44-24 en hierbij waren Anabel Arroyo en Lot van Kampen beide met zes treffers het meest trefzeker. Verder scoorde iedereen. Beide keepsters t.w. (junior) Romy Verweij en Williënne v/d Plas leverden goed werk af. Zondag 5 november wacht in Naaldwijk het team van Westlandia 2.

Geplaatst op 29/10/2017, in Dames 1, Dames 2, Seizoen 2017 / 2018, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: