Handbaldames Foreholte goed bezig afgelopen weekend

Zondag moesten de dames 1 een poosje in de bus zitten om hun tegenstander te ontmoeten. Dat was dit keer Morrenhof Jansen/Dalfsen in Dalfsen. Dit team is vanaf 2011 zes maal achter elkaar landskampioen geworden. In 2017 werden zij tweede, maar wonnen in mei wel de beker en in september de supercup. Het beloofde een moeilijke strijd te worden, maar Foreholte was geenszins van plan de slachtofferrol op zich te nemen en ze zouden laten zien wat ze in huis hebben en dat er met hun rekening moet worden gehouden.

Zo geschiedde. Aanvankelijk ging de strijd gelijk op tot 5-5. Hierna leek het erop, dat de Voorhoutsen overlopen zouden worden. Foreholte wist, heel knap, vier maal de paal te raken en was slordig in het aan/afspelen en afronden van de kansen. De ruststand was 20-14. In de tweede helft moesten de dames van coach Ken van Hasselt flink aan de bak, maar tussen de tiende en twintigste minuut waren de teams gelijkwaardig. Kortom een prima resultaat, 34-27. Dalfsen heeft de winst niet cadeau gekregen en Foreholte kan met een goed gevoel zich in de eredivisie gaan bewijzen. De doelpunten kwamen van: Dana Vincenten 9, waarvan 8 penalty’s, Marisha v/d Geest 6, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink, Melanie Zwaan en Lisanne Ruiter allen 2 en Malu Oud en Britt van Leijden beide 1.

Dames 1 spelen zaterdag 28 oktober om 20.45 uur in Voorhout in de Tulp tegen het Limburgse V&L uit Geleen.


Zaterdag hadden de dames van het tweede team bedacht om voor liefhebbers een stamppotmaaltijd met een dessert in sportcafé De Eijk in de Tulp te organiseren en zo geld in te zamelen voor busreizen naar verre tegenstanders (Zuid-Limburg o.a.). Het in grote getale aangemelde publiek werden bediend door de dames en lieten het zich heerlijk smaken. Alles was tot in de puntjes geregeld, ook het werven van sponsoren. Hierna volgde de wedstrijd tegen het Haagse W.H.C. Als dit net zo goed zou verlopen als de maaltijden, dan zou W.H.C. wel eens een moeilijke avond kunnen krijgen.

Dames 2 van Foreholte is nieuw in de Hoofdklasse, dus voor beide teams weinig kennis over elkaar. Al snel bleek, dat WHC een lager tempo hanteerde dan de reserves van Dames 1 van Foreholte. Onder aanvoering van een prima spelverdeelster Anabel Arroyo kende Foreholte een wisselvallige eerste helft. Via 5-1 en 10-6 was het bij rust 15-12. In de tweede helft gooiden de Voorhoutsen het over een heel andere boeg en schroefden het tempo op. W.H.C. kon hier niet aan tippen en vele Voorhoutse breaks moesten zij incasseren. O.l.v. coach Gert-Jan v/d Lans speelde Foreholte vrijuit en scoorde er lustig op los. Alle speelsters scoorden, maar Lot van Kampen was met acht doelpunten de topschutter. Beide keepsters Romy Verweij en Marit Huiberts (beide 16 jaar) deden hun werk goed, want in de tweede helft scoorde W.H.C. mede door een geweldige Voorhoutse verdediging, slechts drie keer. De eerste twee wedstrijden zitten er op en beide gewonnen. Nu werd het 36-15. Een prima start van de competitie na de winst van vorige week in Rijen.

Dames 2 spelen zaterdag 14 oktober om 20.30 uur in het Brabantse Made tegen Goodflooring HMC/HVM.

Geplaatst op 08/10/2017, in Dames 1, Dames 2, Seizoen 2017 / 2018, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: