Foreholte maakt een goed debuut in Eredivisie

Foreholte had zaterdag gelijk al de landskampioen V.O.C. uit Amsterdam op bezoek in de sporthal de Tulp in Voorhout. De hal was bomvol en met de ondersteuning van de houseband Purple United kon het niet anders, dat met name Foreholte, dat 28 jaar geleden ooit debuteerde op dit niveau, enorm gemotiveerd was. Dat het lastig zou worden lag voor de hand, maar niets was minder waar, V.O.C. moest volledig aan de bak om de punten mee te kunnen nemen.

Foreholte dat vanwege een blessure van keepster Williënne van der Plas een beroep moest doen op de beide junioren van 16 jaar Marit Huiberts en Romy Verweij was verder compleet en iedereen was er klaar voor. Foreholte had helaas niet mee, dat de trainer/coach van V.O.C. Ricardo Clarijs veel wist van Foreholte, omdat hij afgelopen jaren in Voorhout aan het werk was. De start was daarom voor V.O.C. Binnen twee minuten was het 0-3. Foreholte gaf geen krimp en scoorde brutaal twee keer tegen. Op doel stond de 16 jarige Marit Huiberts, die de wedstrijd van haar leven keepte en wist o.a. twee strafworpen te keren. Twaalf minuten hield Foreholte de score bij, het was toen 6-7, maar toen liep V.O.C. langzaam weg van de Voorhoutsen. Foreholte vocht voor wat ze waard was en er ontstond een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. De Voorhoutsen hadden met name moeite met de stugge verdediging van V.O.C. en aanvallend hadden zij allerlei trucjes om spelsituaties te beïnvloeden. Maar het was dankzij het Voorhoutse spel, dat V.O.C. niet in haar normale spel kon komen. Na dertig minuten was het 10-17. Dit verschil van zeven doelpunten kon Foreholte in de tweede helft heel lang handhaven. Dankzij prachtige doelpunten van met name Dana Vincenten en Ramona Vink en prima keeperswerk van Marit Huiberts en Mayra de Boer kon de landskampioen niet verder afstand nemen. Er ontstond een mooi sportief duel, waarbij Foreholte wel moeite had met het fysieke verdedigen van V.O.C. Echter tot vijf minuten voor tijd was het verschil nog steeds als bij rust namelijk zeven doelpunten. Door wat ongelukkige situaties kon V.O.C. aan het eind nog extra scoren, zodat het verschil bepaald werd op tien. Uitslag 22-32. Voor de Foreholte dames een prima debuut in de eredivisie. Over twee weken gaat de reis naar Dalfsen, de bekerwinnaar en verliezend kampioen.

Voor Foreholte scoorden: Dana Vincenten en Ramona Vink beide 7, Marisha v/d Geest 4, Kim Schuurbiers 2 en Lot van Kampen en Saskia Kolster beide 1.

Geplaatst op 24/09/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: