Handbaldames Foreholte werken laatste oefenpartij af met overwinning

Het Belgische team uit Sint Truiden was op bezoek in Voorhout. Een aantal weken terug speelde Foreholte aldaar een toernooi en wisten o.a. van dit team te winnen. Echter de nummer twee van de Belgische competitie was nu meer voltallig dan toen. Dana Vincenten en Malu Oud-Zandbergen waren er bij Foreholte niet bij en keepster Williënne v/d Plas ging al in het begin van de wedstrijd lichtelijk door haar enkel en moest naar de kant. Sint Truiden ging goed van start en was beslist niet de mindere van de twee, maar ze hadden moeite met de offensieve verdediging van Foreholte. Toch klaarden de twee opbouwspeelsters veel spelsituaties technisch op. Foreholte moest het hebben van snelheid en kracht. De teams gingen qua stand gelijk op. Halverwege de eerste helft was het 7-6. In het tweede gedeelte van de eerste helft leek Foreholte toch afstand te nemen van Sint Truiden door doelpunten vanaf de opbouw en de cirkel. Bovendien waren er een paar prachtige aanspeelballen in de break van keepster Mayra de Boer. In deze sportieve wedstrijd werd gerust bij de stand van 15-9. De tweede helft werd goed begonnen door de Voorhoutsen en kwam men na vijf minuten op het grootste verschil, 19-12. Hierna zakte het niveau enigszins weg en Sint Truiden wist hiervan te profiteren en kwam dichterbij door het matte verdedigen van de thuisploeg. De twee Belgische opbouwsters scoorden samen 19 van de 24 goals in de wedstrijd! Gelukkig wist Foreholte ook nog te scoren en zo was het eindresultaat 29-24. Een terechte zege, maar zaterdag tegen V.O.C. moet er nog wel een schepje bovenop.

Doelpunten van: Marisha v/d Geest 8, Naomi Hoogervorst 5, Ramona Vink 4, Merel van Drueten, Chantal Slegtenhorst, Britt van Leijden en Nikki v/d Post allen 2, Kim Schuurbiers, Lisanne Ruiter, Melanie Zwaan en Saskia Kolster allen 1.

Geplaatst op 21/09/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: