Even voorstellen

Het is einde zomer als ik de vraag krijg om een stukje te schrijven om mijzelf voor te stellen. Hoe begin je dan… Het eerste wat in mij opkomt is dat het waarschijnlijk voor iedereen net even iets anders gaat worden dit jaar. Na 3 jaar Ricardo, staat er dit jaar een ander gezicht voor de groep. Plots praten we over handbal in de eredivisie en ook daar komen andere zaken bij kijken. Persoonlijk ben ik sinds begin dit jaar papa. Daarnaast maak ik de overstap van de heren eredivisie naar de dameskant. Al met al genoeg zaken om in de vooruitblik verder op in te gaan.

In dit stukje maar eerst eens mijzelf voorstellen. Mijn naam is dus Ken van Hasselt en ik ben 35 jaar, opgegroeid in Zuid-Limburg, maar woon inmiddels alweer ruim 9 jaar boven de rivieren. De laatste jaren woon ik in Kudelstaart, samen met mijn vriendin Kelly en sinds begin dit jaar ben ik de trotse vader van mijn dochter Semmie.

Mijn handbalopleiding heb ik bij het vroegere Blauw-wit gehad. Deze club is later gefuseerd tot BFC (vanaf dit jaar ook nieuw in de eredivisie bij de mannen). Pas op mijn 11e ben ik begonnen met handballen. In het begin nog een seizoen als hoekspeler, wat niet een heel erg groot succes was. Denk dat ik één keer gescoord heb in een compleet seizoen… Toen onze keeper er destijds mee stopte, werd mij gevraagd of ik daar toevallig zin in had. Vijf jaar later maakte ik mijn debuut in de eredivisie als keeper en had ik de nationale jeugdselecties gehaald. Daarna heb ik nog gespeeld voor V&L, Sporting Neerpelt, RKDES, Aalsmeer en de laatste 4 jaar bij Aristos Amsterdam. Meestal ging dit spelen samen met het trainen van een team. Al met al simpel om te zeggen dat ik al van jongs af aan verslaafd ben aan het spelletje.

Aan het eind van het seizoen 2015-2016 was het voor mij klaar om zelf te handballen. Ik merkte dat ik meer voldoening haalde uit het trainen en beter maken van anderen. Afgelopen seizoen heb ik als trainer extra veel uren gemaakt, aangezien ik zowel de dames als de herenselectie trainde en coachte. Omdat dat een beetje veel van het goede was, heb ik aan het eind van het seizoen aangegeven dat ik nog maar voor 1 team wilde gaan… En toen kwam Foreholte aan de deur kloppen.

Naast mijn handbalgekte, werk ik als procesmanager bij een financiële instelling. Ook daar komt het continu verbeteren van prestaties om de hoek kijken.

Nu de voorbereiding is afgelopen en de competitie eindelijk gaat beginnen, zijn de eerste indrukken van de speelstergroep, staf en club heel erg positief. Geweldig gaaf om te zien hoe betrokken iedereen is bij het presteren van de ploeg. Ik denk dat dit uniek is voor een vereniging in deze tijd.

Hopelijk heeft iedereen met dit stukje een beetje een idee van wie ik ben. Uiteraard hoop ik ook jullie te mogen ontmoeten bij wedstrijden en andere verenigingsevenementen.

Met sportieve groet,

Ken van Hasselt

Geplaatst op 20/09/2017, in Algemeen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: