Dames B1 maakt een mooie start van het seizoen

Dit weekend speelde de Dames B1 het sterk bezette toernooi bij Hercules. Een mooie kans om te zien waar ze staan aan de start van het seizoen. Na het kampioenschap vorig jaar gaan de Dames B1 dit jaar jeugdivisie spelen. Dit toernooi was een mooie gelegenheid om te kijken of ze klaar zijn voor deze uitdaging.

Op zaterdag werden de voorrondes gespeeld. De tegenstanders op zaterdag waren Quintus B2, zij spelen topklasse, Bevo en E&O, deze spelen beide jeugdivisie (maar in de andere poules). Deze drie wedstrijden werden gewonnen. Niet altijd even makkelijk, maar met sterk verdedigend werk en snelle break-outs als belangrijkste wapens. Beide keepers van de B1 lieten een sterk staaltje keeperswerk zien. Als er dan toch een kans was voor de tegenpartij, werd het bijzonder lastig gevonden om de bal ook in het doel van Foreholte te krijgen.

Zondag werd de halve finale gespeeld tegen Zeeburg. Dit team gaat de B1 ook in de competitie tegenkomen. De verdediging stond sterk en ook aanvallend werden er mooie combinaties neergezet. Een tegendoelpunt werd meerdere malen direct beantwoord met een doelpunt vanuit een snelle beginworp. Het team had vertrouwen in elkaar en speelde goed samen.

De finale tegen Westlandia bleek wat lastiger. Ook dit team is een tegenstander in de competitie straks. Al snel kwam Foreholte op een 4-1 voorsprong, maar zag deze voorsprong ook net zo snel weer verdwijnen naar een achterstand van 4-5. In de rust werd het team weer op het goede spoor gezet. Er werd vertrouwd op de verdediging en op de keepers. De dames zagen kans om met een paar mooie afstandsschoten op een voorsprong van vier doelpunten te komen en hebben dit niet meer uit handen gegeven.

Trotse ouders, die hun meiden toch maar overal naartoe volgen en de meest trouwe supporters zijn, zagen hun dochters de beker mee naar huis nemen.

Zondag 17 september om 12.30 uur is de oefenwedstrijd tegen Voorwaarts B1 thuis in de Tulp. Zij spelen ook jeugddivisie, maar dan in een andere regio.

Geplaatst op 14/09/2017, in Dames B1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: