Dames 1 verrast met goede wedstrijd tegen Quintus

Afgelopen zaterdag kwam Quintus uit Kwintsheul naar de Tulp om te testen hoe zij er voor stonden na hun voorbereidingsperiode. Hetzelfde gold voor Foreholte. Quintus miste een drietal speelsters, maar Foreholte was ook niet helemaal compleet. Zo ontbrak o.a. Marisha v/d Geest. Zaterdag 23 september is de start van de eredivisiecompetitie en landskampioen V.O.C. komt op bezoek.

Aanvankelijk leek het erop, dat de Voorhoutsen een moeilijke wedstrijd zouden krijgen. Binnen twee minuten was het 0-2. Foreholte pikte het echter goed op en scoorde via Dana Vincenten, die later de topscoorster bleek te worden met twaalf scores waaronder zes penalty’s. Ook Ramona Vink sleurde in de aanval (cirkel) het team de goede kant op, door haar instarten en sperren zetten. Daarbij scoorde ze vijf doelpunten. Halverwege de eerste helft stond Quintus nog op voorsprong (8-11) maar het laatste gedeelte zorgde Foreholte ervoor, dat Quintus met de rust op een 14-13 achterstand getrakteerd werd, mede door goed spel van de Voorhoutsen. In de tweede helft hetzelfde beeld. Het verdedigingswerk in het middenblok (Britt van Leijden en Dana Vincenten) functioneerde zoals verwacht en keepsters Mayra de Boer en Marit Huiberts deden het bijzonder goed. Ook anderen wisten het doel te vinden en iedereen kwam aan spelen toe. Het snelle niveau van Quintus zorgde ervoor dat Foreholte uiteindelijk op de tenen moest gaan lopen. Tot vijf minuten voor tijd was het nog gelijk, maar toen moesten de dames van coach Ken van Hasselt het hoofd buigen voor Quintus. Uitslag 25-28.

In deze sportieve en leerzame oefenwedstrijd kwamen de scores van: Dana Vincenten 12, Ramona Vink 5, Melanie Zwaan 2, Lot van Kampen, Naomi Hoogervorst, Nikki v/d Post, Kim Schuurbiers, Malu Oud en Chantal Slegtenhorst allen 1.

Geplaatst op 10/09/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: