Dames 1 oefent nog even door

Afgelopen maart thuis tegen ZAP

Na alweer een afgewerkt vol weekendprogramma (2 en 3 september) met o.a. een (met 21-19 verloren) wedstrijd tegen Fortissimo, maar vooral leerzame en gezellige dagen in regio Utrecht, was er dinsdagavond in de Tulp een oefenwedstrijd tegen ZAP uit Breezand. Dit team, dat vorig seizoen nog de nacompetitie mocht spelen, is ook nu van plan zover te komen in de eerste divisie.

Foreholte ging goed van start. Ondanks dat ZAP over een goede keepster kon beschikken wisten de Voorhoutse dames binnen tien minuten op een 8-3 voorsprong te komen door snel en gevarieerd spel. Inmiddels had de coach van ZAP al een time-out aangevraagd en dat wierp zijn vruchten af. Geleidelijk aan kwam het team dichterbij en Foreholte werd onzekerder. Coach Ken van Hasselt haalde zijn meiden ook even bij elkaar. Echter na 22 minuten lukte het ZAP naast Foreholte te komen, 10-10. De teams waren aan elkaar gewaagd en Foreholte kon met een kleine voorsprong (13-12) gaan rusten.

In de tweede helft posteerde Foreholte een offensieve dekking, waar ZAP moeite mee had en waardoor de Voorhoutsen na zes minuten op een 19-14 voorsprong kwamen. Ook nu weer overleg bij de tegenstander. Dames 1 deed hun uiterste best om het verschil groter te maken, maar ZAP bleek een taaie tegenstander. Foreholte vocht voor wat het waard was, na al die vermoeiende weken voorbereiding voor de competitie, die over twee weken van start gaat. Het verschil met ZAP bleef vier of vijf doelpunten in Voorhouts voordeel, hetgeen tot een winst leidde met 30-26 als eindstand van deze nuttige sportieve wedstrijd.

Doelpunten kwamen van de hand van: Dana Vincenten 5, Marisha v/d Geest en Britt van Leijden beide 4, Kim Schuurbiers, Malu Oud en Lot van Kampen allen 3, Ramona Vink, Chantal Slegtenhorst en Saskia Kolster 2 en Lisanne Ruiter en Melanie Zwaan beide 1. Beide keepsters Williënne v/d Plas en Mayra de Boer waren goed op dreef. Op naar de volgende oefenwedstrijd.

Geplaatst op 06/09/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: