Nuttige oefentrial voor Voorhoutse handbaldames

Afgelopen weekend togen de nieuwe eredivisie speelsters met trainer/coach Ken van Hasselt, keeperstrainer en fysiotherapeut naar Sint Truiden in België om drie wedstrijden te spelen. Twee maal werd er ruim gewonnen en één maal werd nipt verloren. Maar hebben de dames er wat aan gehad?

Zaterdagmiddag oefende het paradepaardje van Foreholte eerst tegen het Luxemburgse HC Museldall. Er werd 2 x 25 minuten gespeeld i.p.v. 2 x 30. Foreholte bleek al gauw een maatje te groot. Binnen tien minuten was het 9-1. Via 13-3 was het 17-6 bij rust. Ook in de tweede helft ging het team op dezelfde voet verder. De uitslag was uiteindelijk 33-10. Alle speelsters wisten te scoren, met daarbij 12 x uit een break-out. De meeste doelpunten kwamen van de hand van Saskia Kolster (5). De breaks veelal feilloos aangespeeld door de betrouwbare keepsters Mayra de Boer en Romy Verweij.

Het tweede duel was tegen het plaatselijke Sint Truiden. Dit team bleek meer in huis te hebben, dus het verloop was anders. Hier was na tien minuten de voorsprong 6-3. De beweeglijke linker opbouwster glipte geregeld door de verdediging en zorgde zo voor verbazing. Maar er kwamen betere afspraken, zodat men met 13-7 kon gaan rusten. Chantal Slegtenhorst werd topscoorster met zes doelpunten. Eindstand was 27-16 winst. ’s Avonds was er o.a. kermis in de stad en de dames hebben er van genoten (teambuilding).

Zondagmorgen de eerste confrontatie met een ploeg (V.Z.V.) die ze in de eredivisie gaan treffen. V.Z.V. was er klaar voor en Foreholte moest nog de slaap uit de ogen vegen. De drie supporters (Foreholte) zagen de dames uit ’t Veld in de eerste helft eenvoudig het initiatief nemen en via, een nog acceptabele, 5-6 tussenstand konden zij de ruststand bepalen op 9-16. In de kleedkamer werd alles nog eens goed doorgesproken en in de tweede helft een heel ander Foreholte. Onder aanvoering van topscoorster Dana Vincenten (zij scoorde 6 x) die ook verdedigend haar “mannetje” stond. Halverwege was het 15-22 en geleidelijk aan kreeg V.Z.V. het benauwd. Het werd uiteindelijk 23-25 hetgeen een prima prestatie was. De dames zijn er van doordrongen, dat er in de eredivisie sneller gehandeld dient te worden. Het was een nuttig en leerzaam weekend.

Geplaatst op 28/08/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: