Handbaldames Foreholte op weg naar Eredivisie-competitie

Na de alom bekende bos, duin en zaaltrainingen, zijn de dames nu toe aan wedstrijden om ritme op te doen. Ook het aanstellen van een nieuwe trainer t.w. Ken van Hasselt i.v.m. het vertrek van Ricardo Clarijs zal de nodige aanpassingen vergen. Iedere trainer heeft zo zijn eigen voorkeuren en beleid. Er zal een klik moeten komen met deze nieuwe trainer/coach.

Vorige week was er een trial in Aalsmeer tegen de plaatselijk club en Hercules uit Den Haag. Ondanks dat er een aantal speelsters nog afwezig waren, bleven er genoeg selectiespeelsters over. De dames lieten zich van hun goede kant zien en wisten beide wedstrijden te winnen. Toch zal er meer moeten gebeuren om je te kunnen meten met de ploegen uit de Eredivisie. Maar dat is een proces waar een ieder doorheen moet. Er zijn een viertal teams die een maatje te groot zijn. maar tegen de vijf andere zullen er mogelijkheden zijn. De tijd zal het leren. De teams zijn ook afhankelijk van blessuregevallen, die zich voor doen. De jeugd wordt al ingepast en op weg geholpen, maar de stap is dan toch wel groot.

Afgelopen weekend waren er twee wedstrijden in de Tulp. F/Aalsmeer was nu op bezoek bij de Voorhoutsen en speelden weer hun fysieke spelletje. Foreholte moet er nog behoorlijk aan wennen, maar dat is wel nodig, zeker in de Eredivisie. Toch wist Foreholte opnieuw te winnen. Er werd ook tegen het Amsterdamse Westsite gespeeld. Dit technisch goed onderlegd team kon tegen Foreholte, dat een voor hen nieuwe verdedigingsvorm hanteerde, na tien minuten op een 2-9 voorsprong komen. Foreholte liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ging steeds beter verdedigen. Het veldspel kan nog veel beter, maar de dames wisten in de laatste seconden de winst toch naar zich toe te trekken in deze sportieve wedstrijd.

Volgend weekend is er een toernooi in Sint Truiden (België). Het weekend hierna is er een trainingsweekend in Houten. Op dinsdag 5 september spelen ze tegen Z.A.P. in de Tulp om 19.00 uur. Zaterdag 9 september komt Quintus op bezoek in de Tulp om 20.15 uur.

Zaterdag 23 september start dan de competitie. Noteer deze datum alvast in uw agenda en kom kijken naar dit spektakel, want landskampioen V.O.C. uit Amsterdam, met Ricardo Clarijs aan het roer, komt naar de Tulp. Houdt u de Foreholte-website in de gaten voor eventuele aanpassingen.

Geplaatst op 21/08/2017, in Dames 1, Seizoen 2017 / 2018. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: