Terugblik op Kampioenschap – Deel 3 (Heren A)

De heren A speelden dit seizoen voor het laatst in deze samenstelling met elkaar. Het team zal de komende competitie overgaan naar de senioren. Dit was voor de heren een reden om dit seizoen in de eerste klasse zich volledig te richten op het behalen van het kampioenschap. Als voorbereiding op de competitie hebben de heren er voor gekozen deel te nemen aan de Belgische Trudo cup. Aan dit toernooi wordt al jaren deelgenomen door de hoogste teams uit Belgie, Frankrijk en Nederland. Met het behalen van de derde plaats was Foreholte klaar voor de buitencompetitie.

Na vorig jaar was duidelijk geworden dat de titelstrijd wellicht zou gaan tussen EHC Leidschendam en Foreholte. Foreholte trof in het begin van de competitie al direct zijn opponent in een uitwedstrijd. Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat de goede voorbereiding van Foreholte het verschil maakte. De wedstrijd werd dan ook winnend afgesloten. Omdat de heren A van Foreholte tijdens de eerste helft van de competitie verder geen fouten maakte werd de eerste helft van de buitencompetitie met twee punten voorsprong op EHC afgesloten.

De beslissing in het zaalseizoen ging weer tussen deze twee teams, echter werd er dit keer door beide de thuiswedstrijd gewonnen. Gedurende het seizoen bleken teams als Oliveo Pijnacker en Twist Vlaardingen serieuze tegenstanders te zijn geworden. In de strijd om het kampioenschap vergaloppeerde Foreholte zich op de uitwedstrijd tegen Oliveo. Foreholte heeft de twee punten achterstand op EHC niet meer kunnen inlopen, waardoor het zaalseizoen met een tweede plaats werd afgesloten.

Foreholte startte de tweede helft van het buitenseizoen met twee punten voorsprong op EHC. Na het zaalseizoen was Foreholte dus gewaarschuwd dat het nu met meer teams rekening diende te houden. Op 9 april stond de return en voor Foreholte de thuiswedstrijd tegen EHC op het programma. Zowel EHC als Foreholte begrepen het belang van deze wedstrijd en verschenen op volle sterkte aan de start. Na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft liep Foreholte in de tweede helft gestaag uit naar een 29-22 overwinning. Vier punten voorsprong op de nummer twee was een feit. Op 30 april stond de uitwedstrijd tegen Twist Vlaardingen op het programma. Deze tegenstander is in de zaal als derde geëindigd en was duidelijk gedurende het seizoen sterker geworden. Foreholte heeft deze wedstrijd ondanks enkele afzeggingen knap met 18-26 gewonnen. Met nog vier wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong was het kampioenschap in zicht. Tijdens een midweekse wedstrijd tussen Twist en EHC die door Twist verrassend winnend werd afgesloten was het moment daar. Zondag 14 mei de uitwedstrijd tegen HVV Voorschoten was de kampioenswedstrijd. Ook bij deze wedstrijd bleek de klasse van Foreholte en werd gewonnen met 18-31.

Kampioenschap voor de heren A was een feit. Een heel jaar lang hebben de mannen geknokt om dit resultaat te realiseren. Het was weer een seizoen genieten van spelers zoals Aron die op alle eerste lijn posities verdienstelijk inzetbaar was en overal wist te scoren, Douwe die steeds sterker in de rechterhoek werd en een zekerheid op doelpunten, Calvin die vanuit de breaks talloze doelpunten heeft gemaakt, Maxime die voor iedere tegenstander een irritante stoorspeler was en hier vaak met succesvolle onderscheppingen alleen op de keeper afging, Peter die als opbouwspeler een zekerheid was op veel doelpunten en onvermoeibaar bleek, Rick de architect van het team uit zijn inzet kwamen veel kansen voort, Robin verdedigend zeer sterk en heeft het voor veel tegenstanders moeilijk gemaakt om tot een schotkans te komen, daarnaast als opbouwer altijd garant voor een aantal doelpunten, Luc een speler die op alle posities inzetbaar was, de aanjager van het team, waardoor het team zichtbaar beter ging spelen, Beerent is de technicus die via onnavolgbare schuinbewegingen doelpunten wist te maken. En tot slot onze keeper Jesper. Hij is een klasse apart. Hij heeft voor veel frustratie bij de tegenstanders gezorgd wanneer zij ten onrechte hun schotkans al als doelpunt telde.

Geplaatst op 15/06/2017, in Heren A1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: