Terugblik op Kampioenschap – Deel 2 (Dames 2)

Zoals u misschien uit de diverse media heeft meegekregen is het vlaggenschip van de handbalvereniging (dames senioren 1) kampioen geworden en daarmee gepromoveerd naar de eredivisie. Een fantastische prestatie van de damesselectie. Een deel van deze selectie is ook actief in het tweede team van de dames senioren. Dit team strijdt al een aantal seizoenen om het klassenverschil tussen het eerste en tweede team iets te verkleinen, zodat de eventuele overgang van speelsters naar het eerste team minder moeilijk wordt. In het afgelopen zaalseizoen werd dit als prioriteit gezien; het eerste team was immers al kampioen geworden in het voorgaande seizoen en draaide goed mee in de eerste divisie, maar het werd toch ook tijd dat het “gat” wat kleiner werd. Mede door de aanwas van speelsters van buiten de vereniging groeide de selectie en konden er twee, bijna gelijkwaardige teams worden gevormd. Het tweede team werd een mix van aanstormend talent, gearriveerde speelsters en dames met jarenlange ervaring op het hoge niveau.

Gedurende de voorbereidingsperiode waarin een aantal wedstrijden gespeeld werd tegen tegenstanders van een gelijkwaardig of hoger niveau werd duidelijk dat dit team, zodra het op elkaar ingespeeld raakt, hoge ogen kon gaan gooien in de competitie. Dat gebeurde ook. De competitie ging van start en direct werd de eerste wedstrijd gewonnen met 40-13! Dit gaf veel zelfvertrouwen en in de periode erna werd fanatiek doorgetraind en de dames versterkten elkaar. Via uitslagen als 23-44, 16-39 en 45-17 werd de eerste plaats in de competitie ingenomen. De directe tegenstander werd verslagen met 35-21, de uitwedstrijd werd met 30-31 gewonnen. Hiermee stonden de dames vier punten boven de andere teams. Zodoende kon op twee wedstrijden voor het einde van de competitie het kampioenschap gevierd worden. Uiteindelijk werden de dames kampioen zonder ook maar één wedstrijd te verliezen, een prestatie van formaat. Met het duizelingwekkende aantal van 528(!) gescoorde doelpunten.

Het doel was bereikt. Kampioen worden en zodoende de afstand tot het eerste wat verkleinen. Maar dat eerste team deed het ook verschrikkelijk goed. Bovenaan in de eerste divisie. Kampioen worden en promoveren. Het “gat” werd niet kleiner maar bleef net zo groot! Maar uiteraard werd dit kampioenschap net zo gegund als het eigen kampioenschap. En door het vieren van een groot kampioensfeest werd dit seizoen afgesloten.

De dames senioren 2 hebben uitgesproken dat het beruchte gat toch kleiner moet worden en aangezien de Dames 1 niet hoger kan spelen, hebben zij zich ten doel gesteld om wederom kampioen te worden. Ditmaal van de hoofdklasse. Gezien de talenten en inzet van de dames is dit een moeilijke, maar niet onmogelijke taak.

Geplaatst op 14/06/2017, in Dames 2, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: