Jeugd E2 verzilvert kampioenschap in veldseizoen

Na de voorlaatste wedstrijd had de E2 zich al verzekerd van de kampioenstitel van dit veldseizoen. Uitgelaten waren ze dan ook in aanloop naar de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag, maar na het startsignaal stonden de kinderen toch meteen op scherp om ook deze wedstrijd te winnen. En gewonnen werd er overtuigd met 17-4. Veruit de meeste doelpunten kwamen voort uit individuele loopacties na het onderscheppen van lange ballen van de tegenpartij. Maar ook wanneer de aanval bewust werd opgebouwd leverde dit resultaat. Zo wisten zowel Quinten als Marnix een keer zeer knap te scoren vanuit de scherpe hoek.

Door de snelheid, kracht en goede positiespel van de E2 was Foreholte een maatje te groot voor de tegenpartij. Het was echter mooi om te zien dat de meiden van Quintus zich niet lieten intimideren door onze, meestal een kop grotere, jongens en stug door bleven vechten en zo toch vier knappe doelpunten wisten te scoren. Zonder het goede keeperswerk van Sebastian en zeker Kristine in de tweede helft waren dit er vast meer geworden. De doelpunten werden gemaakt door: Diede 9x, Quinten 4x, Jake 2x en Pepijn en Marnix 1x.

Er is afgelopen jaar door de coaches en trainers veel geïnvesteerd in positiespel en de kinderen beheersen dit steeds beter. Het overspelen als team blijft een aandachtspunt, maar vaak genoeg hebben ze bewezen dit ook goed te kunnen. Zo werd er dit seizoen regelmatig geprobeerd om iedereen te laten scoren en werd het teamgevoel versterkt wanneer dit ook daadwerkelijk lukte.

Na afloop van de wedstrijd stond er taart klaar om het kampioenschap feestelijk te vieren. En met zeven gewonnen wedstrijden mag de E2 zich een terechte, onverslagen kampioen noemen. Gefeliciteerd jongens en Kristine! En ook bedankt aan alle meiden van de E1 die regelmatig hebben ingevallen en bijgedragen aan het succes.

Klik hier om alle foto’s van de wedstrijd te bekijken.

Geplaatst op 30/05/2017, in Jeugd E2, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: