Lieve Foreholte-vrienden

Supporters, ouders, coaches, trainers, bestuur, jeugdleden, Purples, vrijwilligers, oud-leden, iedereen die de club een warm hart toedraagt. Ik heb nieuws, een boodschap die ik jullie zelf en duidelijk uit wil leggen. De meiden van de selectie en enkele betrokkenen heb ik persoonlijk gesproken, maar om alle mensen die Foreholte helpen en geholpen hebben persoonlijk te spreken is bijna niet te doen.

Daarom heb ik besloten het via deze weg te doen. Vanaf vandaag zal ik langs de lijn staan als interim-coach bij VOC in Amsterdam. Daar gaan we proberen om de finale om het landskampioenschap te halen en de Bekerfinale te winnen. Of dat gaat lukken, dat wachten we af, maar het is een geweldige uitdaging met die goede groep meiden.

Dat het voor mij een droom is om als coach de top te halen van het handbal mag geen geheim zijn. Ik heb dit altijd uitgesproken en doe dit nog steeds met volle overgave. Foreholte zal hier natuurlijk nooit onder lijden en we gaan er alles aan doen om ook daarmee de top te gaan behalen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit, met de fanatieke support, de goede organisatie vanuit de vereniging, en de staf die we hebben moet lukken.

De intentie van alle partijen is wel dat ik als dames 1 trainer/coach de overstap maak naar VOC. Dit zal alleen doorgang hebben als er een goede opvolger van mij bij Foreholte kan komen, want ik laat Foreholte natuurlijk nooit in de steek. Ik heb daar alle vertrouwen in, want wie wil er nu niet werken met deze geweldige groep meiden en bij deze fantastische club.

Dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal weg ga. Het Foreholte 2020 plan, waar ik met een hoop enthousiaste vrijwilligers mee bezig ben, met als doel de jeugdopleiding te verbeteren, jeugdtrainers te ontwikkelen en een structurele groei van prestaties binnen Foreholte te waarborgen, blijf ik gewoon afmaken. Daarnaast zal ik de club waar dan ook helpen bij de trainingen, clinics en andere activiteiten, en ben ik natuurlijk ieder feestje te vinden in de polonaise.

De belangrijkste reden dat ik wel vertrek als trainer van dames 1, maar nooit vertrek bij de club, is mijn gevoel bij deze prachtige club. Ik ben gaan houden van Foreholte en ga iedere keer met plezier de auto in. We hebben de afgelopen tijd hoogtepunt na hoogtepunt bereikt, want na het kampioenschap in de 2e divisie en de halve finale van de beker in volle Paarse hal, dacht ik dat het niet mooier kon. Dat was dus wel zo, want na de overwinning bij DSVD heb ik een maand lang in een roes geleefd en genoten van alles, met als hoogtepunten het weekendje weg met de toppers en de geweldige huldiging. Iets om nooit meer te vergeten, en met dat gevoel wil ik graag afscheid nemen van dames 1.

Zoals aangegeven ga ik dus helemaal niet weg bij Foreholte, en laten we Foreholte dames 1 zeker niet in de steek. De komende periode zal ik samen met de staf de voorbereiding op de Eredivisie in gaan, tegelijk met mijn nieuwe uitdaging bij VOC, en de zoektocht doen naar een nieuwe trainer. Dit gaat lukken, dat weet ik zeker.

Rest mij niets anders dan iedereen die deze club groot en mooi maakt te bedanken voor de afgelopen 3 jaar als dames 1 trainer. Het was een geweldige tijd, een tijd waar ik altijd met heel veel plezier en een glimlach op terug kijk. Bedankt daarvoor.

En als iemand nog vragen heeft, of opmerkingen, of er gewoon iets over kwijt wil, mogen jullie mij altijd aanspreken of een berichtje sturen. Vanzelfsprekend.

Ricardo

Geplaatst op 22/04/2017, in Algemeen, Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Topspeelsters binnen halen om kampioen te worden. De eredivisie ingaan en dan vertrekken getuigd niet van klasse.

  2. Verschrikkelijk nieuws. Ricardo, gefeliciteerd met je verjaardag en met je nieuwe uitdaging bij VOC. Persoonlijk ben ik wel erg teleurgesteld. Ik gun het je en je verdient het ook, maar ik had dan liever in de eerste divisie blijven spelen. Nu moeten we de toch al moeilijke stap naar de eredivisie maken zonder de man die ons naar dit niveau heeft gebracht. En waarin we vertrouwen hadden dit waar te kunnen maken. Het wordt een zwaar jaar. Ik hoop dat onze selectie intact blijft en dat de meiden, ondanks hun moeilijke strijd in de eredivisie, op dezelfde manier met elkaar plezier blijven beleven in het mooie spelletje. En dat onze paarse supportersschare hen op dezelfde enthousiaste manier blijft ondersteunen. Wij waren ook vóór de Ricardo-periode al de gezelligste club, dus daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wens je veel succes met VOC, behalve in de wedstrijd tegen Foreholte natuurlijk, en bedank je voor de mooie tijd bij ons. Groetjes, Cor

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: