Handbalsters Foreholte kampioen en verdienen een plek in de Eredivisie

Eigenlijk waren de Voorhoutsen al twee weken aan het feesten. De overwinning op concurrent D.S.V.D. en vorige week de zege op D.S.S. Nu was Hercules in Den Haag de tegenstander. Altijd lastig, maar nu was er bij winst een aardig cadeau namelijk promotie naar de Eredivisie. Maar de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs (en assistent Matthijs Vink) waren moe. De ontknoping naderde en dat kostte veel kracht. Voor dat ultieme derde feestje wilde de ploeg er nog wel even voor gaan. Tot de rust spartelde Hercules tegen (15-15) in een bomvolle sporthal met paars gevulde tribunes. Het leek wel of heel Voorhout was uitgelopen. De dames werden op handen gedragen en wisten de wedstrijd met 24-31 naar zich toe te trekken. Het vierde feestje volgt zaterdag 1 april (geen grap!) na de thuiswedstrijd in sporthal de Tulp tegen United Breda om 19.45 uur. Alle kampioenen van dit seizoen (Dames 1, 2 en B1) zullen op de platte kar door de Herenstraat gereden worden. Hierna volgt een groot kampioensfeest in sportcafé De Eijk. Komt allen het kampioensteam bewonderen en feliciteren. Er is plek genoeg.

De wedstrijd tegen Hercules begon voorspoedig voor Foreholte. Ondanks de persoonlijke dekking op Wendy Smits wist het team met 1-5 voor te komen. Echter door de manier van verdedigen bij Foreholte, profiteerde Hercules van de geboden ruimte. Hercules moet het meer van de individuele kwaliteiten hebben, dan van het groepsgebeuren, wat bij Foreholte voorop staat. De rest van de eerste helft na de 1-5 had Hercules het meest het initiatief. Er werd aardig met penalty’s en uitsluitingen gestrooid, maar van de overtalsituaties werd door beide teams niet duidelijk van geprofiteerd. Hoewel Foreholte na 22 minuten nog met 9-14 voor kwam, wist Hercules met 15-15 de rust te bereiken. In de tweede helft legde Foreholte het accent meer op het middenblok van hun verdediging (Dana Vincenten en Britt van Leijden) met Williënne v/d Plas op doel. Geleidelijk aan wisten de kampioenen in spé afstand te nemen van een tegenspartelend Hercules. Maar Foreholte was een maatje te groot, hoewel het geen hoogstaande wedstrijd was, maar wel erg spannend. Foreholte scoorde vanaf alle posities. Tien verschillende speelsters wisten te scoren. Dat is één van de krachten van het Voorhoutse team. Na 15 minuten was het 20-24 maar toen liep Foreholte weg en gaf Hercules nog de gelegenheid nog wat te scoren, terwijl het feest op de wisselbank al was begonnen. Het werd uiteindelijk 24-31. De doelpuntenmaaksters waren: Wendy Smits 9 (6p), Dana Vincenten 6 (1p), Britt van Leijden 4, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink 2, Marisha v/d Geest 2, Naomi Hoogervorst 1, Chantal Slegtenhorst 1, Saskia Kolster 1 en Lot van Kampen 1.

Het “derde” feestje kon beginnen. In twee volle Beuk-bussen helemaal naar Den Haag en terug was het bere-gezellig en het ultieme feest in de eigen sportkantine bij het buitenveld kende alleen maar hoogtepunten. Een waardig kampioensfeest, dat dus zaterdag 1 april een vervolg krijgt. Het “vierde” feest.

Alle foto’s van de wedstrijd zijn hier te bekijken en de foto’s van het feest hier.

Geplaatst op 26/03/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: