Foreholte dicht bij kampioenschap en promotie naar Eredivisie

Goed voorbereid en na de hectische strijd van vorige week bij D.S.V.D. stonden de dames van trainer/coach Ricardo Clarijs afgelopen zaterdag in de Tulp klaar om het Heemskerkse D.S.S. te ontvangen. Dit team, dat de punten nog hard nodig heeft om degradatie te ontlopen, was geenszins van plan om de slachtofferrol te spelen. Helaas voor hun moesten zij toch, ondanks dat ze er voor bleven gaan, hun meerdere erkennen in Foreholte. Na de 16-11 ruststand werd het uiteindelijk 40-22 onder toeziend oog van velen op de volle tribunes én onder de klanken van Purple United.

De start was moeizaam voor Foreholte, want D.S.S. vond zwakke plekken in de verdediging in die beginfase bij de Voorhoutsen. Bovendien was het aanvalsspel slordig en werden 100% kansen om zeep geholpen. D.S.S. maakte hier dankbaar gebruik van door diverse keren mooie doeltreffende afstandsschoten te plaatsen. Dat wisten zij 20 minuten vol te houden. Toen was het woord aan de op gang komende motor bij Foreholte. De kracht van het team is naast mooi en snel spel met variatie, een sterke dekking en fraaie scores, de uitgebreide selectie. Afgelopen zondag werd de Dames 2 al kampioen (net als de junioren van de B1) en Clarijs ondervond inmiddels dat bijna iedereen uit dit team bij de Dames 1 kan invallen. Dus voor de scores hangt het niet alleen af van bepaalde speelsters, maar doet iedereen een duit in het zakje. Het laatste gedeelte van de eerste helft kende een grillig einde. Foreholte kwam met 14-7 voor, toen Marisha v/d Geest voor een actie 2 minuten naar de kant moest. Omdat ze het niet begreep en daar commentaar op had kreeg ze er nog 2 minuten bij. In die fase kreeg ook Melanie Zwaan een tijdstraf, zodat er op een gegeven moment nog 4 Voorhoutsen in het veld stonden. Maar Foreholte wist toch nog te scoren en kon met een 16-11 voorsprong gaan rusten.

De tweede helft kende voor Foreholte een goed begin. Geconcentreerd speelde het team zich voorbij D.S.S. dat geregeld aan de noodrem moest trekken bij de cirkelloopsters. Wendy Smits benutte hierdoor vijf strafworpen. Ook de breaks werden weer als vanouds gecreëerd (belangrijk aandeel van beide keepsters) en hierbij voelde Chantal Slegtenhorst zich als een vis in het water door vijf keer hierdoor te scoren. De beweeglijke Anabel Arroyo gaf de verdediging van D.S.S. een aantal keer het nakijken en de knoert harde schoten van Marisha v/d Geest heeft de keepster van D.S.S. nooit gezien. Zo liep Foreholte weg van D.S.S. en naast de prachtige lobjes over de keepster, was de achterwaartse afspeelbal van Wendy Smit naar Ramona Vink een juweel van een score. Foreholte wist de eindstand op 40-22 te zetten. Dankbaar nam het team het applaus van hun publiek in ontvangst. De scores werden verdeeld onder: Wendy Smits 8, Marisha v/d Geest en Chantal Slegtenhorst beide 5, Ramona Vink 4, Dana Vincenten, Britt van Leijden en Anabel Arroyo allen 3, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst en Nikki v/d Post allen 2, Melanie Zwaan, Malu Oud en Lisanne Ruiter allen 1.

Zaterdag 25 maart is er dus bij winst voor Foreholte het kampioenschap van de Eerste Divisie en rechtstreekse promotie naar de Eredivisie (was ooit 28 jaar geleden ook). De wedstrijd is zaterdag 25 maart om 19.00 uur tegen Hercules in sporthal Boswijk, Laan van Kans 11 in Den Haag. Komt allen aanmoedigen. Reserveren voor de bus kan hier.

Geplaatst op 19/03/2017, in Dames 1, Seizoen 2016 / 2017. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.